Разлика между Nook Color и Acer Iconia Tab A500

Nook Color срещу Acer Iconia Tab A500

С развитието на технологиите границата между различните устройства започва да се размива. Такъв е случаят с таблети като Iconia Tab A500 и четци на електронни книги като Nook Color. Основната разлика между двете е в това, в което се отличават. Разделът Iconia е предимно таблетен компютър, който може да се използва и като четец на електронни книги. За разлика от това, Nook Color е предимно четец на електронни книги, който може да изпълнява някои от функциите на таблет.

Това се подсилва от определени разлики в хардуера на двете. Разделът Iconia е оборудван с чипсет Tegra 2 и е свързан с двуядрен процесор. Това е изключително по-мощно от 800MHz едноядрен процесор на Nook Color. Допълнителната процесорна мощ на раздела Iconia е необходима за стартиране на по -тежките приложения за Android. В Nook Color също липсват камери за правене на снимки, видеоклипове и за чат. Това е виртуална необходимост за таблети, а раздела Iconia има предни и задни камери. И тогава има въпрос с размера. Разделът Iconia е по-голям и има съответно по-голям 10-инчов екран. По -големият екран е по -добър, тъй като ви позволява да виждате повече съдържание. Недостатъкът на това е добавеното тегло. 7-инчовият екран на Nook Color може да е по-малък, но неговият размер прави Nook Color лесен за държане и много по-малко стресиращ за дълго задържане, което е типично при четене на книга.

Що се отнася до операционните системи, двете работят с различни версии на Android. Разделът Iconia използва новата, оптимизирана за таблети версия на Honeycomb, докато Nook Color използва по-старата версия, наречена Froyo. Цветът на Nook обаче е ограничен по отношение на това какви приложения за Android може да изпълнява. Това вероятно е за да се избегне стартирането на приложения за Android, които слабият процесор не може да се справи. Потребителите са заобиколили това ограничение, като вкорениха устройството, което анулира гаранцията му.

Резюме:

Разделът Iconia е таблет, докато Nook Color е първо четец на електронни книги и втори таблет. Разделът Iconia е оборудван с по -мощен хардуер от Nook Color. Разделът Iconia е оборудван с камери, докато Nook Color не. Разделът Iconia е по -голям от цвета на Nook. Разделът Iconia управлява Honeycomb, докато Nook Color управлява Froyo. Разделът Iconia работи с всички приложения за Android, но Nook Color не може.

Вижте повече за: