Разлика между Motorola Xoom WiFi и Acer Aspire ICONIA Tab A500

Motorola Xoom WiFi срещу Acer Aspire ICONIA Tab A500

Тъй като все повече таблети започват да навлизат на вече претъпкания пазар, ние започваме да виждаме един и същ хардуер, който започва да се появява на различни устройства. Това е почти случаят между ICONIA Tab A500 на производителя на компютри ACER и Xoom WiFi на Motorola. Двете са почти идентични, тъй като разполагат с екрани със същия размер и тип, разчитат само на WiFi връзки и се захранват от същия чипсет Tegra 2 с двуядрен процесор Cortex-A9.

Разликите между Xoom WiFi и Aspire ICONIA Tab A500 са в малките подробности. Един такъв детайл е LED светкавицата в техните идентични 5 -мегапикселови камери. Разделът ICONIA има две LED светкавици, които произвеждат много повече светлина от единичната LED светкавица на Xoom WiFi. Това е доста важно при снимане в тъмна стая или други подобни. Повече светлина улеснява сензора да вземе изображението, дори ако изображението е малко по-назад.

Друга разлика между Xoom WiFi и Aspire ICONIA Tab A500 е в техния набор от сензори. Разбира се, и двата таблета имат обичайните акселерометър, светлина и жиро сензори. Двете се различават с барометъра на Xoom WiFi. Барометърът измерва въздушното налягане и най -разпространеното използване на това е при определяне на вероятността от дъжд, тъй като атмосферното налягане обикновено пада, когато предстои дъжд. Очаква се също, че някои програмисти ще намерят иновативни начини да използват барометъра в своите приложения.

И накрая, има проблем с капацитета на паметта. Точно като iPad, двата таблета се предлагат в различни модели с различен капацитет на паметта. Разликата в това отношение е при моделите. Xoom WiFi има само 16GB и 32GB модели, докато Aspire ICONIA Tab има тези два варианта плюс техния модел от 64GB памет. И двата таблета имат слотове за карти с памет, така че по -късно няма да имате проблеми с разширяването.

Резюме:

1. Разделът Aspire ICONIA има две LED светкавици, докато Xoom WiFi има само един 2. Xoom WiFi има барометър, докато разделът Aspire ICONIA няма 3. Разделът Aspire ICONIA има 64 GB модел, докато Xoom WiFi няма

Вижте повече за: