Разлика между iPad 2 WiFi и Nook Color

iPad 2 WiFi срещу Nook Color

The Nook е добре познат четец на електронни книги от Barnes and Noble. Но с Nook Color, B&N решиха да поемат по друг път и зарязаха екрана с електронно мастило в полза на пълноцветен LCD екран. Това поставя Nook Color в категорията на таблетните устройства и в пряка конкуренция с iPad 2. на Apple . Основната разлика между тях е предназначението им. Докато iPad 2 е предназначен за мултимедийно устройство, Nook Color се предлага като четец на електронни книги, който прави малко повече.

Една голяма хардуерна разлика между Nook Color и iPad 2 WiFi, която е еквивалентна, тъй като на Nook Color липсва 3G, е размерът. IPad 2 е значително по -голям и предлага по -голям 9,7 -инчов екран в сравнение със 7 -инчовия екран на Nook.

С операционната система B&N решиха да използват Android, който вече е строг конкурент на iOS. Едно от основните предимства на използването на Android е наличието на Flash, което дава възможност на потребителите да разглеждат многото уеб сайтове, подобрени с флаш, които продуктите на Apple като iPad 2 имат проблеми при сърфирането. Въпреки че Nook Color използва Android, той всъщност е ограничен по отношение на това какви приложения можете да стартирате. Това поставя Nook Color в неравностойно положение, въпреки че Android е практически равен на iOs по отношение на броя на приложенията.

Дори ако Nook Color може да работи на всички Android приложения за, чрез вкореняване, това би все още не е в състояние да се възползват напълно от всички тях. Основната причина е липсата на процесорна мощ. Докато iPad 2 е оборудван с двуядрени процесори с тактова честота 1Ghz, Nook Color има едноядрен 800Mhz процесор.

Приложенията за изображения също са практически безполезни за Nook Color, тъй като нямат камера. IPad 2 има задна и предна камера, които могат да се използват за заснемане на снимки, видео разговори и дори записване на видеоклипове с HD качество.

Резюме:

1. Цветът Nook е фокусиран върху четенето, докато iPad 2 е мултимедийно устройство 2. Цветът на Nook е по -малък от iPad 2 3. Цветът Nook работи с Android, докато iPad2 работи с iOS 4. iPad 2 има много повече приложения от Nook Color 5. iPad 2 е много по -мощен от Nook Color 6. iPad 2 има камери, докато Nook Color не

Вижте повече за: