Разлика между Blackberry Playbook и Toshiba Thrive

Blackberry Playbook срещу Toshiba Thrive

  Имаше редица нови играчи, които навлязоха на пазара на таблети през 2011 г. Двама от тях бяха Blackberry и Toshiba с Playbook и Thrive съответно. Основната разлика между Playbook и Thrive е тяхната операционна система. Toshiba използва много популярната операционна система Android от Google. Android има предимството, че е широко използван, има бърз цикъл на развитие и има множество приложения от разработчици на трети страни. Операционната система Blackberry Tablet страда от липсата на трите, особено последната, тъй като е налична само на таблети Blackberry.

  Що се отнася до хардуера, има две основни категории; тези с екрани над 9 инча и тези с по -малко. Thrive попада в първата категория със своя 10,1 -инчов екран, докато Playbook е във втората категория със своя 7 -инчов екран. Изборът между двете е компромис между размера на екрана и теглото на устройството. Thrive е с около 50% по -тежък от Playbook, което може да бъде проблем, ако използвате таблета за продължителни периоди от време. Размерът също може да бъде проблем, тъй като по -големият Thrive може да не е лесен за пренасяне. Добър пример биха били дамските чанти, които лесно могат да съдържат 7 -инчов таблет като Playbook, но не и 10,1 -инчов таблет като Thrive.

  Що се отнася до вътрешните елементи, двете са доста равномерно съчетани. Разликите са много незначителни, като по -голям диапазон на избор за памет; от 16 до 64 гигабайта за Playbook и само от 8 до 32 гигабайта за Thrive. Има и тази малка разлика от 1 мегапиксела с предната камера; Thrive има 2MP, докато Playbook има 3MP. По -важната разлика е в клетъчната свързаност. Thrive се предлага с 2G и 3G свързаност, което ви позволява да се свързвате с интернет в движение. Playbook няма клетъчна връзка, така че по принцип сте останали с WiFi, наличен у дома или в много заведения. След като сте навън, вие сте заседнали с офлайн функции на устройството.

  Резюме:

  1. Thrive работи с Android, докато Thrive не
  2. Thrive има много по -голям екран от Playbook
  3. Thrive е по -тежък и по -голям от Playbook
  4. Thrive има клетъчна връзка, докато Playbook няма

Вижте повече за: , , ,