Разлика между Blackberry Playbook и Sony Tablet S

Blackberry Playbook срещу Sony Tablet S

Blackberry Playbook и Sony Tablet S са съответни опити на Blackberry и Sony да пробият на пазара на таблети. Основната разлика между Blackberry Playbook и Sony Tablet S е техният размер, тъй като следва популярния 7 -инчов формат, което го прави много по -лек и по -малък. За сравнение, Sony Tablet S е по -близо до форм -фактора на iPad със своя 9,4 -инчов екран. По -големите екрани ви дават повече пространство, така че можете да се дистанцирате малко от екрана, докато по -малкият екран прави устройството по -лесно на ръцете и по -преносимо.

Задните камери на двете имат същия 5-мегапикселов сензор. Но само Playbook може да записва пълната 1080p видео резолюция. Sony Tablet S, въпреки че има сравнима камера и подобен процесор, е способен само на 720p видео запис; въпреки че това може да бъде поправено в бъдеще. В предната камера Blackberry Playbook също има предимство, тъй като има 3-мегапикселова камера в сравнение с 0,3-мегапикселовата камера на Sony Tablet S. По-високата разделителна способност прави камерата подходяща за правене на снимки; автопортрети и суетни кадри вероятно са това, за което ще се използва.

Най -големият недостатък на Blackberry Playbook вероятно е неговата операционна система, Blackberry Tablet OS. Може да има сравнима функционалност с операционната система Android, но има много по -малка потребителска база. Това кара разработчиците на софтуер да се колебаят да прехвърлят съответните си приложения към по -новата операционна система. Така че, ако харесвате приложения, тогава вероятно не трябва да отидете с Blackberry Playbook, тъй като изборът би бил доста тънък. Повечето разработчици на софтуер са насочени към пазарите на iOS и Android.

В крайна сметка и въпреки че хардуерът им е доста различен, операционната система и приложенията се броят. Това е причината Playbook да се провали до голяма степен въпреки огромните намаления на цените, които Blackberry внедри.

Резюме:

  1. Sony Tablet S е по -голям и по -тежък от Blackberry Playbook
  2. Sony Tablet S има по -голям екран от Blackberry Playbook
  3. Blackberry Playbook може да записва при 1080p, докато Sony Tablet S може да управлява само 720p
  4. Blackberry Playbook има предна камера с по-висока разделителна способност от Sony Tablet S
  5. Blackberry Playbook не използва Android като Sony Tablet S

Вижте повече за: , , ,