Разлика между Blackberry Playbook и Samsung Galaxy S Tablet

Blackberry Playbook срещу Samsung Galaxy S Tablet

Освен емблематичните iPad таблети, Samsung Galaxy S Tablets са може би най -популярните днес. С вече зададеното поле, нека видим как ще се проведе панаирът на Blackberry Playbook с конкуренцията. Най -голямата разлика между Blackberry Playbook и Galaxy S Tablets е размерът или възможностите за избор. Playbook се предлага в една 7 -инчова версия, която може да не е достатъчно голяма за някои хора. Samsung също предлага Galaxy S Tablet с 7 -инчов форм -фактор, но също така предлага избор под формата на моделите от 7,7 и 10,1 инча. Ако търсите по -голям екран, тогава Galaxy S Tablet е правилният начин.

Друга основна разлика между Blackberry playbook и Samsung Galaxy S Tablet е операционната система. Таблетите Galaxy S използват популярната платформа за Android, която само за няколко години е нараснала до много зряла ОС. За разлика от това, Blackberry отиде със собствена операционна система, наречена Blackberry Tablet OS, с надеждата да създаде затворен пазар, точно както Apple е завладял техния. Но Playbook има стръмно изкачване заради липсата на разработчици на трети страни, които са готови да се потопят в новата платформа. Тъй като повечето разработчици вече създават софтуер за Android и iOS, не е много вероятно да отидат за трета. Растежът на Blackberry Tablet OS също е много бавен в сравнение с Android, който пуска няколко основни версии всяка година.

По отношение на хардуера, ако намалите разликите в размера, има само една основна разлика между Playbook и Galaxy S Tablets; и това е наличието на клетъчна свързаност. Всички таблети Galaxy S имат WiFi, но някои модели включват и клетъчен модем на по -висока цена. Това ви позволява да се свързвате с интернет, стига да имате клетъчен сигнал. Липсата на клетъчен модем в Blackberry Playbook означава, че сте ограничени до WiFi горещи точки, за да се наслаждавате на онлайн дейности като сърфиране в мрежата и други подобни.

Резюме:

  1. Playbook е 7 -инчов таблет, докато Galaxy S Tablet се предлага в различни размери
  2. Playbook използва собствената операционна система на Blackberry, докато Galaxy S Tablet използва Android на Google
  3. Няма опция за клетъчна връзка за Playbook, докато някои таблети Galaxy S ги имат

Вижте повече за: , , , ,