Разлика между Blackberry Playbook и Amazon Kindle Fire

Blackberry Playbook срещу Amazon Kindle Fire

Blackberry и Amazon са двама закъснели, когато става въпрос за пазара на таблети с Playbook и Kindle Fire. Единият продукт стана много успешен, докато другият беше глупак. Основната разлика между Playbook и Kindle Fire е операционната система. Amazon реши да възприеме много успешната платформа за Android, която се използва и от други производители като Samsung и Sony. От друга страна, Blackberry имаше за цел да разработи изключителна платформа точно както направи Apple и разработи своя собствена операционна система, наречена Blackberry Tablet OS.

Що се отнася до хардуера, има само няколко забележими разлики. Първият е в камерите. Blackberry реши да включи няколко много способни камери; 5-мегапикселова задна камера и 3-мегапикселова предна камера. Kindle Fire изобщо няма камера. Загубата на задната камера всъщност не е толкова важна, тъй като повечето хора вероятно не биха използвали голям таблет за заснемане на снимки. Но липсата на предна камера елиминира възможността за видео разговори.

Друга функция, която Playbook има и Kindle Fire няма, е Bluetooth. Това означава, че не можете да сдвоявате Bluetooth слушалки или Bluetooth клавиатури с Kindle Fire, нито дори да изпращате файлове към или от вашия лаптоп или мобилен телефон. Това е доста важен пропуск, който е може би най -големият недостатък на Kindle Fire. Заслужава да се отбележи, че Kindle Fire има много по -малко вътрешна памет от Playbook, тъй като идва само с 8GB. Playbook се предлага в 3 модела с 16GB като минимум, а другите модели с 32GB и 64GB.

Blackberry изглежда е пропуснал целта в стремежа си да разработи и iPad убиец. Както цената, така и операционната система не отговарят на очакванията на клиентите. Kindle Fire на Amazon може да е ограничен с функции, но много ниската му цена го компенсира. Получавате 90% от функционалността на таблета на една трета от цената на iPad и по -малко от половината от повечето му конкуренти.

Резюме:

  1. Playbook има своя собствена операционна система, докато Kindle Fire използва много популярната платформа Android
  2. Playbook има две камери, докато Kindle Fire няма такава
  3. Playbook има Bluetooth, докато Kindle Fire няма
  4. Playbook идва с повече памет от Kindle Fire

Вижте повече за: , , , ,