Разлика между Apple iPad WiFi и iPad WiFi/3G

Apple iPad WiFi срещу iPad WiFi/3G

Въпреки че iPad всъщност не е първият таблет, който излезе, той е този, който накара таблетите да избухнат на сцената. Когато беше пуснат, iPad се появи в два основни модела; модел WiFi и модел WiFi/3G. Основната разлика между модела WiFi и модела WiFi/3G е включването на 3G радио в последния.

3G радио е подобно на това, което имате на телефоните без функции за обаждания и текстови съобщения. Основната цел на 3G радиото е да позволи на iPad WiFi/3G да установи връзка за данни с клетъчната мрежа, която се използва за свързване към интернет. Това дава на WiFi/3G моделите много повече свобода, тъй като все още можете да се свържете с интернет, дори ако сте навън или пътувате. Липсата на 3G свързаност в iPad WiFi означава, че тя може да се свързва само когато е в обхвата на WiFi гореща точка, често срещана у дома и в бизнес заведения като кафенета и други подобни.

Ако искате да получите модела WiFi/3G, трябва да сте подготвени за редица последствия. Първият е увеличената консумация на енергия поради 3G радиото. Продължителната употреба на 3G радиото бързо ще изтощи батерията в сравнение с използването само на WiFi. Друго последствие е цената на 3G свързаността. Цената на връзката зависи от плана, който имате. Някои оператори предлагат евтини планове, но с ограничен брой часове, докато други също имат неограничени планове, но на по -високи цени.

Освен 3G радиото, моделите WiFi и WiFi/3G са почти идентични. Всъщност, ако изключите 3G радиото, iPad WiFi/3G ще работи точно както моделът WiFi. IPad WiFi/3G струва много повече от модела само за WiFi. Така че е по -разумно да получите iPad WiFi, ако всъщност не възнамерявате да използвате 3G функциите на по -скъпия модел.

Резюме:

1. Моделът WiFi няма 3G радио, докато моделът WiFi/3G има. 2. Моделът WiFi/3G може да изтощи батерията по -бързо от модела WiFi. 3. Моделът WiFi/3G може да изисква допълнителни такси, докато моделът WiFi няма. 4. Моделът WiFi/3G е идентичен с модела WiFi, когато 3G е изключен.

Вижте повече за: