Разлика между Apple iPad 2 и Samsung Galaxy Tab 8.9

Apple iPad 2 срещу Samsung Galaxy Tab 8.9

Що се отнася до таблетите, Apple все още е доминиращата и те искат да запазят тази преднина с пускането на iPad 2. Но за разлика от преди, iPad 2 сега се сблъсква с конкуренция от Galaxy Tab 8.9 от Samsung. Най -забележимата разлика между iPad 2 и Galaxy Tab 8.9 е размерът на екрана. 8.9 просто означава, че Galaxy Tab има 8.9 инчов екран. Малко по -малък от 9,7 -инчовия екран на iPad 2. Въпреки това Galaxy Tab има по -високата разделителна способност от двете, тъй като iPad 2 запазва разделителната способност на оригиналния iPad.

Въпреки че е казано преди, струва си да се каже отново, iPad 2 използва най -новата версия на iOS, докато Galaxy Tab използва Android 3.0, известен също като Honeycomb. iOS страда от липса на истинска поддръжка за многозадачност и флаш; първата за едновременно стартиране на множество приложения, а втората за преглед на флаш съдържание, което се използва от много сайтове, чрез браузъра. Въпреки че Honeycomb все още няма толкова много приложения, потребителите все още могат да избират от множеството приложения за Android. Изчезна предимството на приложението Apple, тъй като все повече разработчици създават приложения за Android.

Докато много смартфони вече са оборудвани с 8MP или дори по -високи цифрови фотоапарати, таблетите изглежда са останали в миналото; с iPad 2 в далечната задна част. Galaxy Tab има 3.15 и 2 мегапикселови камери отзад и отпред, много по -добри от .7 и .3 мегапикселовите камери на iPad 2. Задната камера на iPad 2 може да заснема 720p видео, което поставя тя е равна на камерата Galaxy Tab. Но когато става въпрос за снимки, Galaxy Tab просто издухва iPad 2 от водата.

Що се отнася до функциите, Galaxy Tab също има няколко предимства. Първият е наличието на GPS приемник дори във версията само за WiFi. GPS е наличен само в 3G версията на iPad 2. Така че, ако искате да използвате таблета като заместващо навигационно устройство, ще трябва да прехвърлите допълнителните пари. Друга функция, която очаквано липсва на iPad 2, е слот за microSD карта . Galaxy Tab може да побере microSD карти до 32GB, осигурявайки повече място за съхранение.

Резюме:

1. iPad 2 има по -голям екран от Galaxy Tab 2. iPad 2 използва iOS, докато Galaxy Tab използва Android 3. Камерите на Galaxy Tab са по -добри от камерите на iPad 2 4. iPad 2 няма ' нямате вградени лични лекари, докато Galaxy Tab има 5. iPad 2 няма слот за microSD, докато Galaxy Tab има

1 коментар

  1. Замяна на флаш -> Светкавица (това е правилно име)

Вижте повече за: