Разлика между Apple IPAD 2 и LG Optimus Pad

Apple IPAD 2 срещу LG Optimus Pad

Тъй като IPAD 2 улавя където оригиналния IPAD спряло, няма недостиг на претенденти за короната си с нови функции и по-добра производителност. Един такъв претендент е Optimus Pad от LG. Първото нещо, което ще забележите, между двете е с размерите на екрана. Вместо да подражават на 9.7-инчовия екран на IPAD 2, на Optimus Pad има по-малък 8.9-инчов екран.

Може би най-голямата разлика между Ipad 2 и Optimus Pad когато става дума за използване е на операционната система. В IPAD 2 има най-новата версия на IOS, която той дава идентичен интерфейс към други Apple продукти. От друга страна, Optimus Pad е на Honeycomb, версията на Android, специално предназначена за таблети. Има наистина няма проблем с нито платформа, когато става въпрос за приложения, тъй като те и двете имат стотици хиляди в техните хранилища.

Както повечето таблети, на IPAD 2 се предлага в две версии, едната само с WiFi и още с WiFi и 3G. В Optimus Pad тръгва от тази норма и не пусне модел WiFi само. Това е лошо за тези, които не се нуждаят от 3G, тъй като цената е значително по-висок в сравнение с модел WiFi само. Друга област, в която Optimus Pad липсват опции е в паметта. Докато Ipad 2 се предлага в три варианта с 16GB, 32GB и 64GB вградена памет, на Optimus Pad идва само в един модел 32GB. Това допълнително се усложнява от липсата на слот за карта с памет, който е общ и в други таблетки Android.

Една от точките при продажбата на Optimus Pad е двойна 5 мегапикселови камери. Те могат да бъдат използвани, за да стреля на 3D филми с резолюция 720p или 2D филми в пълна 1080p резолюция. Нещо за Ipad 2 изглежда е пропуснал е способността да стреля 3D снимки, които Optimus Pad е напълно в състояние да направи. В IPAD 2 не е само в състояние да снима 3D видео, камерата му е достатъчно само да бъде в състояние да стреля 720p видео. При заснемане на неподвижни изображения, то е много ясно, че IPAD 2 е по-малък дори от повечето телефони с функции камери.

Резюме:

1.The Ipad 2 има по-голям екран в сравнение с Optimus Pad. 2. IPAD 2 използва ЗИ докато Optimus Pad е таблетка Android. 3.3g е вградено в Optimus Pad, но по желание на Ipad 2. 4.The Ipad 2 осигурява няколко капацитет на паметта, докато Optimus Pad не го прави. № 5. Optimus Pad е в състояние да взема 3D видеоклипове, докато IPAD 2 не може.

Вижте още за: