Разлика между Amazon Kindle Fire и новия iPad

Amazon Kindle Fire срещу нов iPad

Amazon Kindle изненада много критици, като продаде много единици, въпреки че нямаше спецификации. С пускането на новия iPad от Apple, нека да проверим кой от тях е най -подходящ за вас. Най -голямата разлика между Kindle Fire и новия iPad е размерът. Kindle Fire е много по -малък от новия iPad и приблизително две трети от теглото. Размерът на устройството до голяма степен е продиктуван от размера на екрана. Kindle Fire има само 7 -инчов екран в сравнение с 9.7 -инчовия екран на новия iPad. Голям екран е по -добър за гледане на видеоклипове, четене и сърфиране в интернет. Но с допълнителното тегло, това може да бъде бързо уморително, особено ако обичате да държите устройството с една ръка. Една от основните характеристики на новия iPad е дисплеят на ретината, който увеличава разделителната способност до много по -високи 1536 x 2048.

За останалата част от хардуера е ясно, че Kindle Fire е в неравностойно положение. Новият iPad има две камери, като задната е с уважителна разделителна способност 5 мегапиксела. Kindle Fire няма камера, така че не можете да го използвате за правене на снимки, видеоклипове или видео чат. Kindle Fire също няма две функции за свързване, Bluetooth и клетъчна свързаност. Всички iPad имат Bluetooth и 4G е наличен само за определени модели, но можете да го имате, ако наистина го искате.

Заслужава да се отбележи, въпреки че повечето хора вероятно вече знаят, че новият iPad и Kindle Fire не използват една и съща операционна система. Новият iPad все още използва операционната система iOS на Apple, докато Kindle Fire използва модифицирана версия на Android. Всъщност няма толкова голяма разлика, тъй като вероятно можете да получите приложения или със същата, или с подобна функционалност.

Резюме:

  1. Kindle Fire има 7 -инчов екран, докато новият iPad има 9,7 -инчов екран
  2. Kindle Fire е по -малък и по -лек от новия iPad
  3. Новият iPad има много по -висока разделителна способност от Kindle Fire
  4. Новият iPad има две камери, докато Kindle Fire няма нито една
  5. Новият iPad има 4G и Bluetooth, докато Kindle Fire няма
  6. Новият iPad използва iOS, докато Kindle Fire използва Android

1 коментар

  1. За да видите сравнителна таблица за Kindles: http://royalegrey.com/compare_kindles.htm

Вижте повече за: , , , ,