Разлика между 3G и WiFi Nook

3G срещу WiFi Nook

Повечето преносими устройства в днешно време се предлагат в две версии, една само с WiFi, а друга с WiFi и 3G. Кътът от Barnes and Noble не прави изключение от това. И така, каква е разликата между 3G и WiFi Nook и какво можете да направите с първия, който не можете да направите с втория? По принцип 3G Nook може да се свърже с интернет почти навсякъде, където можете да получите 3G сигнал. WiFi Nook може да се свърже с интернет само когато сте в WiFi гореща точка, която имате разрешение да използвате. Това може да бъде във вашия собствен дом, офис или в някое от множеството заведения, които предлагат безплатен WiFi на своите клиенти.

Но дори и да можете да се свържете с интернет с 3G Nook извън обхвата на WiFi, това не означава, че можете да сърфирате в интернет по начина, по който обикновено го правите. The Nook ограничава интернет сърфиране само WiFi. Така че можете да преглеждате вашия FB акаунт или да посещавате любимите си сайтове, когато сте свързани към WiFi гореща точка, а не когато роуминг из града.

И така, какво наистина можете да направите с 3G Nook? Е, от една страна, можете да купувате книги онлайн и да ги доставяте веднага на устройството си. Всъщност не е голямо предимство, освен ако не мразите чакането или свършвате книгите доста бързо. Повечето хора имат WiFi в домовете си и тогава могат да правят покупките си. Второто нещо, което можете да направите, е да изтеглите малки статии или новини. Това също е само малка функция, която ви позволява да поддържате актуализации, вероятно докато пътувате до и от офиса си.

3G Nook всъщност не е толкова превъзходен в сравнение с WiFi Nook. Трябва да получите 3G Nook само ако имате пари в наличност или ако наистина искате да имате най -доброто. Ако искате да спестите няколко долара и непрекъснато се спирате на WiFi горещи точки през целия ден, WiFi Nook е по -логичният избор. Просто не можете да направите толкова много на 3G Nook, което не можете да направите на WiFi Nook.

Резюме:

  1. 3G Nook има достъп до интернет почти навсякъде, докато WiFi Nook има достъп само до интернет чрез горещи точки

Вижте повече за: , ,