Разлика между смартфон и мултимедиен телефон

Смартфон срещу мултимедиен телефон

Много отдавна хората са използвали телефони, за да комуникират помежду си. Те са предназначени за осъществяване и приемане на повиквания. Тогава се появиха мобилни телефони и им позволиха да правят снимки и да изпращат съобщения встрани от приемането и осъществяването на повиквания.

Няколко години по -късно са разработени телефони, които позволяват на потребителите достъп до мултимедийно съдържание и достъп до интернет. Те се наричат ​​мултимедийни телефони, които бяха представени на пазара през 2009 г. С мултимедийния телефон потребителите могат да съхраняват и пускат музика, а също така да правят и съхраняват снимки и видеоклипове в телефоните си. Те също могат да имат ограничен достъп до Интернет при по -ниски скорости, където файловете могат да бъдат достъпни, но не могат да бъдат изтеглени. Това се дължи на ограничените възможности на мултимедийните телефони и операционните системи, които те използват.

Мултимедийните телефони са различни от смартфоните. Смартфоните са проектирани да функционират като компютри с по -разширени функции и високоскоростна свързаност. Те използват и изпълняват операционни системи с отворен код като Android, Symbian и Microsoft Windows Phone 7.

Смартфоните съчетават функциите на телефон с камера и личен цифров асистент. Те имат мощни процесори, повече памет, по -големи екрани и позволяват на потребителите да качват и изтеглят файлове от интернет. Смартфоните могат да действат и като глобална система за позициониране (GPS); правете видеоклипове и снимки, изпращайте ги до контакти и ги качвайте на сайтове. Той също така позволява видео чат и използва сензорен екран или стилус.

Линията смартфони Nokia Communicator беше първата с отворени операционни системи, позволяващи използване на Wi-Fi и 3D смяна. След това Ericsson пусна своя смартфон R380. Palm, Inc. е първият, който въвежда използването на смартфони в САЩ. След това BlackBerry въведе безжична електронна поща в своя смартфон.

Смартфоните от висок клас също имат възможности за телевизионен изход, а Apple, Inc. разработи iPhone, който предлага поддръжка на 3G и представи магазина за приложения, който предлага безплатни, както и платени приложения. Приложенията могат да се изтеглят от уебсайтове.

Освен функциите си за приложение, мултимедийните телефони и смартфоните се различават и по цена. Мултимедийните телефони са по -достъпни и са идеални за тези, които нямат нужда от разширените функции на смартфоните.

Резюме:

1. Мултимедийният телефон е мобилен телефон, който позволява на потребителите да имат достъп до интернет, да изпращат съобщения, да правят и изпращат снимки, докато смартфонът е комбиниран мобилен телефон и личен цифров асистент. 2. Мултимедийният телефон има ограничен достъп до интернет, докато смартфонът има по -разширени функции и възможности за интернет. 3. Смартфон използва по -модерни операционни системи с отворен код от мултимедийния телефон. 4. Мултимедийните телефони позволяват само на потребителите да съхраняват и възпроизвеждат музика, както и да правят и изпращат снимки и видеоклипове. Те не могат да ги публикуват на уебсайтове. Смартфоните дават възможност на потребителите да качват снимки и видеоклипове на уебсайтове. 5. Докато мултимедийните телефони позволяват на потребителите само достъп до файлове в Интернет, смартфоните позволяват на потребителите достъп и изтегляне на тези файлове. 6. Мултимедийните телефони струват по -малко от смартфоните. 7. Смартфоните имат GPS, 3G и позволяват видео чат, докато мултимедийните телефони не. 8. Смартфоните са сензорен екран, докато мултимедийните телефони не са.

1 коментар

  1. Обяснението е доста примерно и лесно разбираемо за обикновен човек

Вижте повече за: