Разлика между Samsung Galaxy S3 и iPhone 5

Наскоро пуснатият iPhone 5 беше може би най -противоречивият модел в линията, тъй като се откъсва от 3,5 -инчовия размер на екрана, използван на всички предишни iPhone. И това е и най -голямата разлика между Galaxy S3 и iPhone 5. Въпреки половин инчовия удар на екрана на iPhone 5, той все още не е толкова голям, колкото 4,8 -инчовият екран на Galaxy S3. Apple също отказа да направи iPhone 5 по -широк, тъй като смятат, че това е идеалната ширина за държане с една ръка. Вместо това направиха iPhone 5 по -висок.

Съществува и съществена разлика по отношение на процесорната мощност. Изглежда, че Samsung ще постигне бързи темпове, когато става въпрос за увеличаване на ядрата на телефоните си. Сега Galaxy S3 има четири ядра, два пъти повече от предшественика си. От друга страна, Apple е малко по -плах с надграждането на хардуера си. IPhone 5, подобно на iPhone 4S, все още има двуядрен процесор, но увеличава скоростта си до 1,2 Ghz от дори 1 Ghz.

Животът на батерията е друга разлика между Galaxy S3 и iPhone 5 и в този аспект Apple не беше зашеметяваща. IPhone 5 успява да надживее Galaxy S3, въпреки че последният има батерия с 50% по -голям капацитет. Това се дължи най -вече на оптимизациите, въведени от Apple за намаляване на консумацията на батерията. IPhone 5 консумира много по -малко енергия при сърфиране в интернет и при възпроизвеждане на видеоклипове. Това е така, защото AMOLED дисплеят на Galaxy S3 консумира повече енергия, когато показва бяло, което повечето уебсайтове използват за фон.

И накрая, има огромна разлика по отношение на размера и теглото. Galaxy S3 е с 25% по -тежък от iPhone 5, но това не е толкова важно, колкото разликата в размера. Огромният екран принуждава размерът на Galaxy S3 също да бъде доста огромен. Някои хора може да нямат проблем с него, но тези с по -малки ръце са принудени да го държат с двете си ръце, за да могат да го управляват правилно. Поддържането на постоянна ширина вероятно е добър ход за Apple, тъй като техните стари клиенти не биха имали трудности да управляват устройството.

Резюме:

Galaxy S3 има по -голям екран от iPhone 5

Galaxy S3 има четириядрен процесор, докато iPhone 5 има двуядрен процесор

IPhone 5 получава по -добър живот на батерията от Galaxy S3

IPhone 5 е по -малък и по -лек от Galaxy S3

Вижте повече за: , , ,