Разлика между Samsung Galaxy S2 (Galaxy S II) и Galaxy S 4G

Samsung Galaxy S 4G беше обявен само месец преди Galaxy S2. Докато първият е само преработка на успешния Galaxy S, вторият е значителен скок. Първата разлика между Samsung Galaxy S2 и Galaxy S 4G е размерът на екрана. Докато Galaxy S 4G запазва 4 -инчовия екран на Galaxy S, Galaxy S II се увеличава леко до 4,3 инча. Общият размер на устройството не се е увеличил толкова много и Galaxy S2 е дори по -тънък от Galaxy S 4G.

Друга разлика между Galaxy S II и Galaxy S 4G е използваният процесор. Galaxy S 4G използва същия 1Ghz процесор от Galaxy S. От друга страна, Galaxy S2 използва двуядрен процесор, който работи с по -бърза скорост от 1.2Ghz. Телефоните с Android имат голяма полза от наличието на множество ядра поради множество приложения, които работят едновременно във фонов режим. Приложенията могат да бъдат организирани на двете ядра, за да балансират равномерно натоварването или да дадат повече процесорна мощ на това на преден план.

Galaxy S2 също има по -добри характеристики, що се отнася до камерите. 5 -мегапикселовата камера на Galaxy S 4G е достатъчно добра за повечето хора и може да записва HD видеоклипове със 720p. Камерата на Galaxy S2 получава хубав удар до 8MP за още по -добри снимки; той също може да записва 1080p видеоклипове благодарение на много по -бързия процесор. Предната камера, макар и не толкова важна, също е подобрена до 2MP за по -ясни изображения по време на видео разговори.

И накрая, Galaxy S2 е оборудван с много повече вътрешна памет; той се предлага в 16GB и 32GB варианти, докато Galaxy S 4G идва само с 1GB вградена памет. Съхранението всъщност не е проблем за тези телефони, защото те имат слот за microSD карта, който може да побере до 32 GB. Но това може да повлияе на броя приложения, които можете да инсталирате на телефона си. Повечето приложения се нуждаят от място във вътрешната памет; и ако не изкорените устройството си, 1 GB вътрешна памет на Galaxy S 4G ще се изчерпи доста бързо.

Резюме:

Galaxy S2 има по -голям екран от Galaxy S 4G

Galaxy S2 е много по -бърз от Galaxy S 4G

Galaxy S2 има по -добри камери от Galaxy S 4G

Galaxy S2 има много повече вътрешна памет от Galaxy S 4G

Вижте повече за: , , , ,