Разлика между Wii и Wii Fit

Wii срещу Wii Fit

Вероятно е справедливо да се кредитира Wii с промяната в начина, по който игрите са скочили от едно поколение на друго. Той беше първият, който въведе възможни игри, базирани на движение, които позволиха на геймърите да упражняват малко физическо усилие, докато играят видео игри. Много е лесно да се разграничи Wii от Wii Fit, тъй като Wii е платформа за игри, докато Wii Fit е пакет за игри. По принцип това, което получавате с Wii Fit, е диск, който съдържа игрите и аксесоара за Wii борда, който се свързва с Wii.

Wii Fit е кръстоска между видео игра и тренировъчна машина/видео; подобно на това как Wii Sports е за спорт. Той съдържа поредица от игри, където целта е да накарате тялото си да се движи колкото е възможно повече и да натрупа пот. Той също така предлага начин да следите как се справяте и дори да въведете информация за упражнения, които не са били направени на Wii Fit.

Просто не можете да си купите пакета Wii Fit и да очаквате да го играете, без да имате Wii. Wii все още е фокусът на играта, а някои от игрите дори изискват да използвате Wii дистанционното за игра. Един пример е играта за джогинг. Контролерът се държи в джоба ви и функционира като крачкомер, за да преброи колко стъпки сте направили.

Wii Fit не е необходим, за да играете други игри на Wii. Wii има голямо разнообразие от други игри, които използват контролера или като контролер за разпознаване на движение, или просто като типичен контролер за разбъркване на бутони. Но за да играете Wii Fit игри, наистина трябва да имате Wii борда, тъй като повечето от игрите са съсредоточени върху него. Така че не мислете, че можете да донесете игралния диск в къщата на приятел и да го пуснете на техния Wii, без да носите със себе си дъската на Wii.

Резюме:

1. Wii е игрална платформа, докато Wii Fit е игрален пакет. 2. Нуждаете се от Wii, за да можете да играете Wii Fit. 3. Можете да играете други игри на Wii без Wii Fit. 4. Аксесоарът за Wii Fit на Wii Fit е необходим за игра на игри Wii Fit на Wii.

Вижте повече за: