Разлика между таблетни компютри и нетбуци

netbook_am Таблетни компютри срещу нетбуци

Лаптопите или преносимите компютри започнаха да се отдалечават от настолните компютри, за да добавят малко повече мобилност към потребителя. Въпреки че преносимите компютри в момента са доста разпространени в днешния свят, все още има място за подобрения по отношение на мобилността и използваемостта. Най -голямата разлика между двете е тяхната цена. Таблетите често са по -скъпи от обикновените преносими компютри поради промените в дизайна, които позволяват тяхната функционалност. От другата страна на спектъра, най -голямото привличане на нетбуци е много ниската цена, често наполовина от това, за което биха се продавали стандартните преносими компютри.

Нетбукът е по същество умалена версия на преносим компютър. Всичко е по -малко, включително шасито, екранът и клавиатурата. Таблетните компютри са малко по -различни от нетбуците и дори лаптопите. В центъра на дизайна му е интерфейсът със сензорен екран, който позволява на потребителя да се движи лесно и бързо с помощта на стилус. Въпреки че има версии на таблети, които имат клавиатура, основният източник на вход все още е сензорният екран, използващ разпознаване на ръкопис. Сензорният екран на таблет има предимството, когато искате да рисувате фигури или диаграми, тъй като би било доста трудно да направите същото на нетбук, освен ако нямате мишка и равна повърхност, върху която да работите.

Нетбуците споделят една и съща форма и уязвимости на преносим компютър като удар и влага. Таблетните компютри са малко по -податливи на повреди поради подобрената мобилност и цялостния дизайн. Тъй като таблетите са предназначени за използване на полето, те винаги са изложени на по -сурова среда от нетбуците. Фактът , че екранът често е незащитен, допълнително увеличава вероятността от повреда поради падане на неща. Използването на екрана като входно устройство също може да доведе до повреда. Повечето производители на настолни компютри са предприели стъпки за по -нататъшно укрепване на своите устройства и дори за производство на здрави версии.

Единствената истинска причина да получите таблетен компютър е, ако работата ви държи на крака през цялото време и е необходимо да държите устройството от едната си ръка, а с другата да работите. За повечето хора, които просто се нуждаят от малък и лек компютър, който могат да преместят от едно бюро или пейка, на друго, нетбук вероятно би бил достатъчен.

Резюме:

1. Таблетните компютри струват много повече в сравнение с нетбуците

2. Таблетните компютри трябва да имат интерфейс със сензорен екран, докато повечето нетбуци нямат

3. Таблетните компютри са по -податливи на повреди в сравнение с нетбуците

Вижте повече за: , ,