Разлика между PPS и PPT

PPS срещу PPT

Връзката между думите pps и ppt е в областта на компютрите.

Лека разлика в начина на запазване на файлове в среда на PowerPoint определя дали файлът ще има разширение ppt или pps. Щракването върху бутона „Microsoft Office“, „Запазване като“, превъртането и избирането на „PowerPoint презентация“ произвежда ppt файлове. Щракването върху бутона „Microsoft Office“, „Save As“, превъртането и избирането на „PowerPoint show“ произвежда pps файлове.

Кажете например, че има два файла, наречени briefing.pps и briefing2.ppt. Разширението за период pps (.pps) и период ppt (.ppt) означава, че те са презентационни файлове, запазени с помощта на PowerPoint от 2003 г. или по -стара версия. По -новите версии, започвайки с изданието за 2007 г., имат разширения pptx или ppsx.

PowerPoint е програма, използвана за презентационни цели, създадена от докторанти Боб Гаскинс и Денис Остин през 1984 г. След като открива огромния потенциал на програмата, Microsoft Corporation я придобива през 1987 г. Въвеждането на софтуера PowerPoint премахва обичайната употреба на прозрачни филми и проектори, когато изнасяте лекции или презентации.

Основната разлика между разширенията pps и ppt е следната:

Първо: Когато се щракне върху файл ppt (.ppt) с точка, той отваря режима за редактиране на презентационната програма. Когато се кликне върху файл pps (.pps), файлът автоматично се отваря за правилното представяне.

Второ: Шрифтовете, цветовете и размерите на шрифта могат лесно да се променят в ppt файлове. Звукови ефекти, преходи и графики също могат да бъдат вмъкнати. Тъй като pps файловете не се отварят като ppt режим, те не могат да се редактират лесно. Единственият начин да редактирате pps файл е като преминете първо в режим ppt, след което го редактирате и запазите отново в pps версия.

Трето: ppt файловете съдържат скрити данни, като например името и информацията на автора, коментари, анотации, невидими слайдове и бележки за презентации. Pps файловете са по -чисти и по -официални, тъй като скритите данни очевидно са били премахнати, преди да бъдат записани във версията pps. Подготовката - Проверка на документа - Преглед на всички - Премахване Всички функции са много полезни при почистване на ppt файлове.

И накрая, за лектори и лектори pps файловете са удобни и по -удобни от ppt файловете. Съкращава с няколко минути времето за щракване и отваряне на слайдшоуто. Това в нормалната ppt среда отнема няколко стъпки и минути.

Резюме:

1. Връзката между думите pps и ppt е в областта на компютрите. 2. Лека разлика в начина на запазване на файлове в средата на PowerPoint определя дали файлът ще има разширение ppt или pps. 3. Разширението период pps (.pps) и период ppt (.ppt) означава, че те са презентационни файлове, записани с помощта на PowerPoint от 2003 г. или по -стара версия. 4. Щракването върху файла ppt (.ppt) на периода отваря режима за редактиране на презентационната програма; щракването върху период pps (.pps) отваря режима на слайдшоу. 5.Ppt файловете могат да се редактират лесно; редактирането на pps файлове не е толкова просто. 6. ppt файловете съдържат скрити данни; pps файловете са по -чисти и по -официални. 7. pps файловете са удобни и по -удобни за лектори и лектори, отколкото ppt файлове.

Вижте повече за: