Разлика между Pokémon Sun и Pokémon Moon

Разлика между Pokémon Sun и Pokémon Moon

Покемоните са ярост в наши дни. Те са навсякъде и има шанс, познавате някой, който е фен. Покемонската треска е включена и има толкова много забавни начини да се насладите на покемоните. Франчайзът Pokémon съществува от повече от десетилетие и с други двойки покемон игри - Pokémon Sun и Moon - треската на Pokémon няма да изчезне никъде скоро. Сякаш манията на Pokémon Go не беше достатъчна, за да побърка света за пухкавите малки същества, популярният франчайз ви отвежда към поредното вълнуващо приключение с новите ролеви игри, отбелязващи 20 -ата годишнина на франчайза Pokémon.

Точно както предишните им вноски, всяка игра следва пътуването на млад треньор на Pokémon и стремежа му да хване и обучи вълнуващи нови същества. Обучителите могат да се състезават с други обучители и да печелят битки, за да придобият нива на опит и да увеличат статистиката си за битки. Красивото пътешествие ще ви преведе през измислените острови от региона Алола - базирани на Хаваите - където ще срещнете фантастични нови покемони заедно с някои изключителни в тяхната форма Алола - описани като Алолан. Играта се основава на приетата по -рано бойна механика, известна като Mega Evolution, взета след техните предшественици, Pokémon X и Y.

Тема

Играта е разположена в красивия регион Алола, който се състои от четири магически острова, заедно с един изкуствен остров. Красиво заобиколен от морето, Алола представлява разнообразна екология, изпълнена с фантастични малки същества, наречени Покемони като местни жители на региона Алола. Всеки от четирите острова има един покемон -пазител, който преминава от едно божество -пазител. Божеството пазител избира водачите на островите, известни като „кахуни“. Тези покемони пазители се наричат ​​общо „тапу“. Жителите на островите им се покланят.

Геймплей

Pokémon Sun и Moon са ролеви игри с приключенски елементи, представени в перспектива от трето лице. Пътуването започва със семейство, което се премества в Алола, а нов фокусиран треньор по покемони се отправя към красиво приключение, обхващащо четирите острова, които съставляват региона Алола. Младият треньор се впуска в собствения си стремеж към приключения и открития, улавяйки новооткритите покемони заедно с някои диви, открити по време на случайни срещи. С помощта на професор Кукуи и неговата мистериозна асистентка Лили играчът среща и улавя няколко нови покемона с „Poké Balls“, добавяйки ги към изключителната си колекция.

Характеристика

И двете игри са сходни, провеждат се в района на Алола и имат един и същ сюжет, но има различни същества за хващане и има малка разлика в разказването на истории. Някои забележителни характеристики на игрите включват:

 • Нова актуализирана банка Pokémon.
 • Достъп до два нови мистериозни покемона.
 • Pokédex е надграден до новия Rotom Pokédex.
 • Митичният Pokémon Magearna е достъпен и за двете игри.
 • Нов елемент, Z-Moves е въведен в битките при покемоните.
 • Още комуникационни функции за Battle Format чрез Link Battles.
 • Възможност за Mega Evolve - Mega Evolution.
 • Почистете вашите Pokémon с новите функции на Pokémon Refresh.
 • По -игрив геймплей с Alola Fashions.

Разлика между Pokémon Sun и Pokémon Moon

1. Разлика във времето

Първата забележима разлика между двете игри на Pokémon е тази, свързана с времето на деня. С изключение на няколко сцени, те са обвързани с действителното време. Pokémon Sun следва същата времева линия като системата Nintendo 3DS, като времето в Pokémon Moon се измества на 12 часа преди времето в реалния свят. Когато играете Pokémon Moon, ще видите много звезди и луна, докато играчите на Pokémon Sun ще виждат повече дневна светлина.

2. Легендарности

Легендарните са едни от най -мощните същества, на които ще попаднете, като някои са изключителни за всяка игра. Солгалео, от една страна, е божеството пазител на Покемон Слънце и има забележителна прилика със слънцето. Лунала, от друга страна, е божеството пазител на Покемон Луна и което блести като полумесец.

3. Изпитания за островни предизвикателства

Въпреки че няма голяма разлика, що се отнася до сюжета, но някои от островните предизвикателства имат някои различия. Островните изпитания са заменили типичните осем фитнес зали. Подобният на шеф тотем Pokémon може да се различава между Слънцето и Луната. Тотемният покемон на остров Мелемеле е Гъмшос, докато в Луната е алолански ратикат.

4. Изключителен покемон

Изключителните покемони на Sun са Tortunator, Lycanroc (Midday Form), Alolan Vulpix & NInetails, Solgaleo, Passimian и UB-02 Expansion. Ексклузивните покемони на Луната включват Lycanroc (Midnight Form), Drampa, Oranguru, Lunala, Alolan Sandshrew & Sandslash и UB-02 Beauty.

Pokémon Sun срещу Pokémon Moon

Покемон Слънце Покемон Луна
Той следва графика в реално време и играта ще бъде ярка и слънчева в района на Алола. Луната е с 12 часа преди времето в реалния свят и играчите ще играят вечер.
Солгалео е божеството пазител на Покемон Слънце. Подписът му е Sunsteel Strike, който пренебрегва способностите на целта. Lunala е божеството пазител на Pokémon Moon. Неговият отличителен ход е Shadow Shield, който предпазва Pokémon от максимални щети, които кацат, когато Pokémon има пълни HP.
Ексклузивният от Sun Turtonator е единственият не легендарен Fire Dragon в играта. Подписът му е Shell Trap - мощна огнева атака, която отблъсква щетите на противника. Ексклузивната луна Drampa, от друга страна, е първият дракон в играта, който е имунизиран срещу атаки на призраци.
Тотемният покемон на остров Мелемеле е Гъмшос. Тотемният покемон е алолански ратикат в Луната.
Ексклузивните покемони включват Lycanroc (обед), Alolan Vulpix & Ninetails, Passimian, Tortunator, Solgaloe и UB-02 разширение. Ексклузивните покемони на Луната включват Lycanroc (полунощ), Drampa, Lunala, Alolan Sandshrew & Sandslash, Oranguru и UB-02 Beauty.

Резюме

 • Подобно на предишните вноски, разликите между Pokémon Sun и Pokémon Moon са фини с някои по -малки естетически различия, които си заслужава да бъдат споменати, като разлика във времето, изключителен покемон и т.н.
 • Pokémon винаги се предлага в два вкуса, всеки със своя собствена история и изключителни същества, но това е достатъчно, за да прехвърли играчите от една версия в друга. Ако предпочитате крещящи схеми и котешки покемони, отидете на Pokémon Sun. Ако гигантските прилепи ви очароват най -много и харесвате синьо -лилавата тема навсякъде, вземете Pokémon Moon.
 • Pokémon Sun работи едновременно с вашата Nintendo 3DS система - това е вашето системно време. Pokémon Moon, от друга страна, работи 12 часа преди текущото време.
 • Най -голямата разлика вероятно са звездите на корицата. Ще получите екстрасенса Солгалео с пакета, ако изберете Слънцето, което може да се похвали със специална способност, наречена Full Metal Body. Moon, от друга страна, включва призрачния тип Pokémon Lunala, чийто характерен ход е Shadow Shield.
 • Разликите, които си заслужава да бъдат споменати, разбира се, са ексклузивните версии на Pokémon, достъпни за всяка игра. Pokémon Sun има по-силен и разнообразен състав от Луната, но ако вземете предвид качеството над количеството, изключителните покемони на Луната също няма да разочароват.

Вижте повече за: , , ,