Разлика между Pokemon Diamond и Platinum

Pokemon Diamond срещу Platinum

Ако обичате да играете игри в Nintendo DS, тогава едно от популярните, задължителни заглавия е поредицата от игри Pokemon. Ако сте играли Pokemon Diamond, изцяло наречен Pokemon Diamond и Pearl, тогава може да сте развълнувани да се сдобиете с подобрената му версия - Pokemon Platinum.

Издаден от Nintendo за споменатата преносима конзола от третото тримесечие на 2006 г. до третото тримесечие на 2007 г. в световен мащаб, Pokemon Diamond се радва на отлични оценки от видни органи за преглед на игри, притежаващи повече от 80% одобрение в почти всички случаи. Докато Diamond и Platinum бяха изключителни по отношение на световните продажби, римейкът Pokemon Platinum (пуснат по целия свят от третото тримесечие на 2008 г. до второто тримесечие на 2009 г.) беше приветстван като най-бързо продаваната игра на конзолата през своя период от време. . Както се очакваше, той е изпълнен с повече функции и ъпгрейди от това, което играчите на DS са приели в по -ранния си предшественик. Някои от най-забележимите подобрения идват от няколко ключови области, които са по отношение на: естетика, игра и сюжет. Независимо от това, има и подобрения в картите и достъпните покемони.

Естетично, Pokemon Platinum основно променя облеклото на Pearl, Dawn и Lucas, за да поддържа зимен климат поради студеното време в региона Sinnoh. Друга много очевидна промяна е шаблонът за играта HP, име и ниво на Pokemon, който е потъмнял в сив нюанс в сравнение с белезникавия му оттенък в Diamond. Тя също е оформена по различен начин. Освен това, ако обичате да правите хода „Razor Leaf“, тогава може да се изненадате, че той е бил преработен предимно заедно с други стандартни ходове на играта. Борбата с обучителите се е променила, както се доказва от подобренията на спрайт анимацията и използването на печати от самите обучители, когато изпращат съответните си покемони. Elite Four (стаите, в които геймърите обикновено се бият) и фитнес залата (Eterna, Veilstone и Hearthome) са преработени, особено в интериора им.

В Platinum, както геймърът, така и неговият съперник вече могат да се срещнат с Сайръс в началото на играта на езерото Верити. Съществува и нов свят за игра с плаващи подове, наречен Светът на изкривяванията. Два нови героя (Красавец - полицай под прикритие и професор Плутон от Team Galactic) придават дълбочина на играта. Има много други промени в сюжета едновременно.

Натискането на „А“ или „Старт“ на заглавния екран предизвиква вика на Гиратина. Това противоречи на възпроизвеждането на стандартната фонова музика при натискане на същата във версията Diamond. Поддържайки до 20 геймъри едновременно, WiFi зоната е концентрирана в така наречения WiFi Square. Освен това важен елемент от играта, наречен „Battle Recorded“, е достъпен във версията Platinum, тъй като позволява споделянето и записването на битките в играта. Други промени в играта включват увеличаване на скоростта на сърфиране и обръщане на точността на хипнозата на 60.

Резюме:

1. Играта Pokemon Diamond Nintendo е по -нова версия в сравнение с Pokemon Diamond и Pearl. 2. Налице са естетически промени във версията Platinum в сравнение с предшественика като облеклото на героите, шаблона на HP, анимацията на ходовете на играта и др. 3. Има промени в сюжета като среща с Сайръс в началото на играта и добавяне на нови герои проф. Плутон и „Красавец“. 4. Има промени в играта като WiFi Square, скорост на сърфиране, точност на хипноза и много други.

Вижте повече за: ,