Разлика между Nook WiFi и WiFi/3G

Nook WiFi срещу WiFi/3G

Електронният четец е нишов продукт, който се грижи за тези, които обичат да четат. Докато Amazon има Kindle, Barnes и Noble също имат Nook. Първоначалният модел на Nook идва с WiFi и 3G, след това е пуснат втори модел без 3G. Основната разлика между тях е, разбира се, липсата на 3G свързаност на последния модел. WiFi е достатъчно добър за повечето хора, които имат WiFi достъп у дома, в офиса и много заведения. Версията с 3G е добра за хора, които нямат достъп до WiFi горещи точки.

Наред със загубата на 3G модула е и намаляването на цената. WiFi на Nook беше с около 80 долара по -евтин от WiFi/3G. Ако искате най -доброто, WiFi/3G и допълнителните 80 долара може да си заслужават. Но за тези, които са по -практични и имат разумен WiFi достъп, WiFi Nook е повече от адекватен и е много по -евтин от WiFi/3G. Въпреки че изглежда незабележимо, Nook WiFi също е малко по -лек поради премахването на 3G модула.

Откакто Barnes и Noble пуснаха Nook WiFi, те преустановиха производството на 3G модели с новите версии на Nook. Както Nook Color, така и Nook 2 са налични само в модели само с WiFi. Ако наистина искате 3G свързаност, всъщност сте останали с оригиналния Nook или избирате други електронни четци от Amazon или Sony.

Наличието на 3G модем в електронен четец изглежда ненужно и несериозно поради широкото разпространение на WiFi горещи точки. Използването на 3G също е сериозно изтощаване на батерията и може да бъде проблем, ако сте далеч от стенен контакт за дълги периоди от време. Повечето хора, които четат много по време на пътуване, държат 3G изключен през повечето време, за да спестят енергия на батерията. Така че липсата му на първо място не изглежда като голяма загуба.

Резюме:

1. Nook WiFi/3G има 3G модем, докато Nook WiFi няма. 2. Nook WiFi/3G е по -скъп от Nook WiFi. 3. Nook WiFi/3G е малко по -тежък от Nook WiFi. 4. Новите модели на Nook имат само WiFi, а моделите WiFi/3G са прекратени.

Вижте повече за: