Разлика между Nintendo 64 и Sony Playstation 1

Nintendo 64 срещу Sony Playstation 1

Nintendo 64 и Playstation 1 са конзоли от пето поколение (в момента сме на седмото). Най -голямата разлика между тези две конзоли е тяхната архитектура. Playstation 1 преминава към следващата логическа стъпка от 16-битовите платформи като 32-битова платформа. От друга страна, Nintendo реши да пропусне 32-битовите и реши да отиде с 64-битова платформа; по този начин 64 -битовата наставка. Въпреки че 64-битовата платформа би имала много предимства пред 32-битовите, в Nintendo 64 има много грешки, които влошават успеха й.

Една голяма грешка в дизайна на Nintendo 64 е използването на касети като по -стари конзоли от 4 -то поколение; Playstation 1 отиде с компактдиска. Касетите са много по -скъпи от компактдиска и производството им отнема повече време. По -високите производствени разходи означават, че играта също ще бъде по -скъпа, докато по -дългите времена на производство означават, че Nintendo 64 винаги получава игри със закъснение. Патроните също имат много ограничено пространство. Докато касетата за игри на Nintendo може да побере само 64 MB, CD на Playstation 1 може да побере 640 MB. Това ограничение принуди много производители на игри да се оттеглят от Nintendo 64. Поставянето на игри в множество касети просто би повишило цената много по -високо. Множество дискове са много често срещани при Playstation 1, тъй като медиите са много евтини. Производителите на игри могат да поставят пълни видео кинематографични филми в играта, без да се съобразяват с разходите. Тези недостатъци допринасят защо Playstation 1 има три пъти игрите на Nintendo 64.

Въпреки че касетата Nintendo 64 е пълна с недостатъци, има няколко предимства. Първият е много бързото време за достъп, което намалява необходимостта от пауза на играта, за да се заредят данните . Екраните за зареждане са много често срещани в игрите на Playstation 1, но това е един аспект, с който много геймъри са се научили да живеят. Второто предимство е допълнителната защита срещу пиратство. Възпроизвеждането на веригата в касета е не само скъпо, но и трудно. С Playstation 1 дисковете с игри лесно се произвеждат масово с евтино оборудване.

Резюме:

1. Nintendo 64 има 64-битов процесор, докато Playstation 1 има 32-битов процесор 2. Nintendo 64 използва касети, докато Playstation 1 използва компактдискове 3. Няма игри с няколко касети на Nintendo 64, но има много игри с много дискове за Playstation 1 4. Има много повече игри за Playstation от Nintendo 64 5. Nintendo 64 не страда от зареждане на екрани, докато Playstation 1 прави 6. Пиратството е рядкост на Nintendo 64, но много често срещано в Playstation 1

Вижте повече за: , , ,