Разлика между Maestro и RoadMate

Maestro срещу RoadMate

Когато говорим за автомобилни GPS устройства, едно от най-популярните надеждни имена е Magellan Navigation, Inc. Две от добре познатите му устройства за глобална система за позициониране са Magellan Maestro и Magellan RoadMate. Мнозина обаче се питат кой продукт е по -добър. Изборът обаче вероятно ще бъде направен едва след като се вземат предвид няколко характеристики на всеки от тях.

Въпреки че много функции се променят от един модел на друг, двете все още запазват някои от основните си функционалности. В най-основния смисъл се казва, че Maestro е подходящ за офроуд настройки, докато RoadMate е за навигация по пътища.

Magellan Maestro е като многофункционалното GPS устройство, създадено за почти всички видове навигация на терена. RoadMate е различен, защото е създаден предимно за пътищата, може би причината да бъде кръстен като такъв. В тази връзка Maestro може да генерира 3D карти и да предлага пешеходни режими за разлика от другия. В пешеходния режим Maestro може да помогне при навигацията в повечето маршрути за ходене (хълмове, планини и други пътеки). Това устройство предоставя и повече подробности в графично отношение. Не можем обаче да пропуснем системата за завъртане по завой, интегрирана с RoadMate GPS. Само с един поглед шофьорите могат да се възползват от RoadMate, без да имат пълни познания за маршрутите за шофиране.

Що се отнася до дисплея на екрана, двата GPS устройства са оборудвани с LCD екрани, които предлагат ясни и ясни изображения. Често пъти RoadMate GPS е победител в конкурса за размер на екрана. RoadMate 5045 например има 5-инчов диагонал на екрана, докато Maestro 4350 има само 4.3. Вероятно това е така, защото навигацията през офроуд терени обикновено не изисква прекалено голям екран, който ще бъде тежък, когато се носи по пешеходни пътеки. По -големите екрани на RoadMate правят по -видимо шофьорите да виждат маршрутите дори само с един поглед. Въпреки това повечето RoadMates са монтирани на превозните средства .

Проектиран за използване извън пътя, GPS устройството Maestro се очаква да работи по-добре от другото по отношение на продължителността на батерията. За разлика от това, батериите на RoadMate GPS издържат по -кратко време, тъй като самото устройство така или иначе обикновено е свързано към захранването на автомобила. За горния пример RoadMate 5045 ще използва енергия само за оскъдни 2 часа на зареждане, докато Maestro 4350 може да достигне 3 часа или дори малко повече.

Интересното е, че Maestro също може да се похвали с повече функции като интегриране на FM радио и MP3 плейър, като същевременно отсъства в повечето устройства RoadMate.

Резюме:

1. Maestro е предназначен за офроуд, докато RoadMate е за пътна навигация. 2. RoadMate е оборудван със система за навигация от завой по завой. 3. Maestro има по -малък диагонал на екрана от RoadMate. 4. Maestro има повече живот на батерията от RoadMate. 5. Maestro също има повече допълнителни функции като радио и MP3 плейър.

Вижте повече за: ,