Разлика между Kindle и Nook

Kindle срещу Nook

Двама от най-големите читатели на електронни книги са Kindle и Nook, отчасти поради това, че са от две от най-големите имена в продажбата на книги. Kindle е от Amazon, докато Nook е от Barnes and Noble. Това е може би най -съществената разлика между двете, ако предпочитате Amazon пред B&N или обратното.

Разглеждайки хардуера, изглежда, че Nook има цветен екран, но само долната част на екрана служи и като основно устройство за въвеждане. Вместо да има физическа клавиатура като Kindle, Nook използва софтуерна клавиатура, която можете да използвате, когато е необходимо. Въпреки че някои потребители предпочитат тактилното усещане на клавиатурата, LCD дисплеят на Nook е плюс, тъй като може да се използва за много повече неща като миниатюри. Някои потребители обаче се притесняват от LCD екрана, тъй като той консумира много повече енергия.

Друг плюс за Nook е слотът за microSD карта и сменяемите от потребителя батерии. Това позволява на потребителя да използва външно хранилище за съхранение на други файлове, което на практика прави неограничен капацитета за съхранение на Nook. Можете също така да закупите батерия и просто да я ударите, когато батерията на вашето кътче се изтощи; за разлика от Kindle, който трябва да сте обслужили, за да смените батерията, тъй като устройството трябва да се отвори. Той също така позволява използването на резервни части, въпреки че е до голяма степен ненужно поради изключително дългия живот на батерията на тези устройства.

Готина функция, която Nook има, е функцията LendMe. Това ви позволява да „заемате“ копие на книга в чуждото кътче за срок до една седмица. Въпреки че е доста ограничен, той е възможно най -близо до заемането на книга на приятел в ерата на цифровите технологии. В Kindle липсва тази функция, но винаги можете да заемате Kindle на приятел, ако искате ; но това е повече като заемане и цяла библиотека, отколкото книга.

Резюме: 1. Kindle е от Amazon, докато Nook е от Barnes и Noble 2. Kindle използва клавиатура за въвеждане, докато Nook използва сензорен екран 3. Kindle няма слот за microSD, както Nook има 4. Kindle има вградена батерия, докато тази на Nook е сменяема от потребителя 5. Kindle няма функцията LendMe на Nook

24 коментара

 1. Аз съм анактивен пътешественик. Какво би ми препоръчал? И двамата ми изглеждат доста добри.

  • Бих препоръчал Nook, имам Nook 3G, който е безцветен и всъщност ми харесва повече от „подобрения“ Nook цвят. С Nook 3G той се свързва безплатно към & t интернет навсякъде, където имат покритие, което улеснява закупуването на книга винаги, когато цветът Nook няма тази възможност. Сензорният екран наистина не е толкова лош, все пак рядко го използвате

  • Препоръчвам Kindle.

 2. Друга разлика, която не се споменава, е, че с Nook всъщност можете да влезете в магазин и да поискате помощ. Barnes and Noble също има седмични класове, за да инструктира новите собственици на Nook.

 3. Авторът на тази статия очевидно предпочита по -скоро кътчето, отколкото Kindle.

 4. Ако искам да чета навън на слънце или до басейна, кой eReader би бил най -подходящ за мен?

 5. нямам нито един от тях, но търся да си взема такъв. Кое бихте предпочели?

 6. нямам нито едно, но искам едно! Кое бихте препоръчали?

 7. използвах киндъл, но не кът. те имат такава, която няма действителна клавиатура и сега имат такава със сензорен екран. използвах Kindle навън и нямах проблеми с четенето, не отбляснах.

 8. Искам кът, това ли би било най -добре?

 9. Нямам нито едното, нито другото. Но от това, което прочетох. Единствената функция, която би премахнала запалването, е батерията. Харесва ми функцията LendMe на Nook. Ако не оценявам написаното, няма нужда да се притеснявате за цената на връщането. Можете ли да върнете книга в разумен срок?

  Какви са разликите между ъгъла, подпалването и електронния четец?

  • кътът и киндълът са електронни четци. Това просто означава, че това не е физическа книга, с която можете да сгънете ъглите. кътчето обикновено не е в цвят, но може да бъде. Kindle е също толкова скъп като кътчето, но има клавиатура и няма приложението Lend Me за споделяне на електронни книги

 10. Четох за кътчето и киндъл и трябва да кажа, че и двете ми се струват почти еднакви. Животът на батерията има значение, но не е единственото нещо в света. Приятелят ми ми дава своето кътче, защото получава Ipad на майка си. Мисля, че запалването е също толкова скъпо, колкото и кътчето, но е на цвят, което е или не е добро нещо в зависимост от човека. ако искате да имате клавиатура, тогава отидете с kindle, ако не просто отидете с кът.

 11. приятелят ми има киндел, а аз нямам киндел или кът. ако трябва да си взема една, между която би било по -добре да споделя книги?

  • Имах и двете и предпочитам кътчето за споделяне и за по -лесно зареждане на книгите. И двете ми имаха клавиатура. Мисля, че Nook има по -лесно зареждане и издържа по -дълга батерия. Имам и таблет с Android 4, който не е толкова удобен за потребителите, колкото Nook или Kindle ... Само за информация

 12. пичове кът е страхотен като напълно radddd

 13. Имах и използвах и двете - предпочитам кътчето. Изглежда, че се зарежда по -бързо и запазва заряда по -дълго. Правя много игри и чета. Много безплатни неща от B&N за зареждане в Nook.

 14. Търся да купя четец за дъщеря си. Звучи, че Nook е малко по -универсален от Kindle, но тук е моят въпрос. Мога ли да закупя и изтегля електронни книги от Amazon в кът, ако имам кът или трябва да закупя електронните книги от компанията, която произвежда четеца ??

 15. ПРОСТО КУПЕН NOOK HD+. НАДОСТРАНЕНО ОТ NOOK SIMPLE. ИМА ЛИ НАЛИЧНИ ОНЛАЙН КЛАСОВЕ ОТ B&N, които да инструктират новите собственици на Nook?

Вижте повече за: ,