Разлика между iPhone и Nokia N97

iphone_3gs iPhone срещу Nokia N97

Пускането на първия iPhone на пазара бележи повратна точка на пазара на мобилни устройства, особено с мобилни телефони. Подхранван от все по -нарастващата нужда от временно мобилно съдържание, усъвършенстването на телекомуникационните услуги и необходимостта от достъпност на мобилни офиси, iPhone беше на път да настрои пазара на мобилни телефони за пълна революция.

IPhone беше първият мобилен телефон с пълен сензорен интерфейс (без типична клавиатура), а първоначалното издание беше през юни 2007 г. Последващите версии представиха iPhone 3G и 3GS съответно през юли 2008 г. и юни 2009 г., всеки с набор от още разширени функции. Телефонът разполага с 3,5-инчов LCD сензорен екран, със стъкло, устойчиво на надраскване, реагиращо на сензори за докосване, близост и околна среда.

Оригиналният и 3G моделът разполагат с 2-мегапикселова камера, която има функции за гео-маркиране, докато 3GS има 3-мегапикселова камера с VGA и гео-маркиране, автофокус и баланс на бялото. За аудио и изход, той има два високоговорителя отгоре и отдолу. Този отгоре действа като слушалка. Той поддържа както аудио, така и цифрово видео, където потребителите могат да гледат телевизия на живо и филми на широк екран. Музиката може да бъде закупена директно от онлайн магазина iTunes и директно изтеглена на телефона. За разлика от повечето телефони, iPhone използва вътрешна батерия, която не може да бъде заменена от потребителя, зареждаща се чрез синхронизиране с компютър чрез предоставен USB кабел или директно с помощта на променливотоков адаптер. Телефонът използва операционната система iPhone (iPhone OS 3.1.2).

Плътно по стъпките на iPhone е N97 Nokia от Nokia Corporation (също в категорията на телефоните „убийци на iPhone“). Той беше пуснат в гамата N-серия на смартфоните Nokia през декември 2008 г. С много шум, който вече обхващаше по-рано пуснатите смартфони и напредъка, постигнат в света на безжичните мобилни телефони, мобилният телефон Nokia N97 със сигурност не беше разочарован в това поле. Телефонът е проектиран да отговаря на непрекъснато променящите се нужди на гладните потребители на мобилни телефони и носи почти много от спецификациите, които бихте очаквали в смартфон. Подобно на всички телефони от серия N, N97 подчертава необходимостта от сърфиране в мобилен интернет и мултимедийна поддръжка. N97 има достъп до безжични мрежи чрез 3G или безжична LAN, 5 мегапикселова камера, MP3 плейър с достъп до изтегляща се онлайн музика от музикалния магазин на Nokia (не е стандартна функция), видео плейър и GPS. За разлика от iPhone, вътрешната памет на N97 от 32 GB може да бъде допълнена с до 16 GB външна памет с помощта на карта с памет (microSD) и има сгънат екран в хоризонтална форма с клавиатура. Екранът също е входен сензорен екран. N97 се захранва от операционната система Symbian.

Резюме 1. N97 има сгъваем екран с физическа клавиатура, докато iPhone няма физическа клавиатура. 2. N97 има сменяема батерия, докато вътрешната батерия на iPhone не е сменяема. 3. iPhone се захранва от операционната система iPhone 3.1.2, докато N97 използва операционната система Symbian. 4. N97 има разширяема памет с помощта на външна microSD карта, докато вътрешната памет на iPhone не се разширява.

Вижте повече за: , ,