Разлика между iPad и Nook

iPad срещу Nook

Най -новият продукт на Apple, iPad, излезе наподобяващ по -стари устройства като Kindle и Nook, което води до въпроси между техните различия и прилики. Най -основната разлика между Nook и iPad е какъв тип устройство са те. Въпреки че изглежда доста сходен, iPad е мултимедийно устройство, което можете да използвате, за да играете игри, да четете документи, да гледате филми и различни други дейности. От друга страна, Nook е предимно четец на електронни книги с няколко екстри отстрани.

Софтуерът на всяко устройство също е доста различен. IPad работи с iOS, който също се използва от iPhone и iPod, докато Nook работи с Android, операционна система от Google, която е създадена предимно за използване със смартфони. Apple има изключителен контрол над iOS и може да се намери само в продуктите на Apple. От друга страна, B&N предоставя софтуера Nook на редица други продукти; дори iPad. С iPad можете да изтегляте и инсталирате софтуер от магазина на Apple App, като по този начин увеличавате възможните му приложения. С Nook можете да изтегляте само допълнителни електронни книги за четене.

IPad използва голям LCD дисплей със сензорен екран, който също служи като устройство за въвеждане. Nook, подобно на Kindle, използва по-малък дисплей с електронно мастило, който увеличава живота на батерията, като същевременно намалява значително стреса на очите при продължително четене. Той увеличава дисплея с електронно мастило с по-малка лента от сензорен LCD екран в долната част, която можете да използвате за навигация.

Както при повечето продукти на Apple, iPad има вътрешна памет и батерия. Не можете да го замените сами или да запазите резервни части за по -дълги пътувания. Въпреки че животът на батерията на iPad е дълъг, все още сте доста склонни да се изтощите . С Nook се доставя порт за SD карта за допълнително съхранение и батерията може да се сменя от потребителя; не че наистина ще трябва да запазите резервни части, тъй като може да продължи повече от седмица с всяко зареждане.

Резюме: 1. iPad е таблетно мултимедийно устройство, докато кътът е четец на електронни книги 2. iPad работи на iOS, докато Nook работи на android 3. Софтуерът на iPad е изключителен за iPad, докато софтуерът Nook не е 4 Можете да инсталирате приложения на iPad, но не и на Nook 5. iPad използва голям единичен екран, докато Nook използва два типа по -малки екрани 6. iPad има вътрешна памет и батерия, докато Nook's са сменяеми от потребителя

Apple iPad 2 таблет на Amazon

3 коментара

  1. Вече можете да изтегляте приложения на Nook.

  2. Благодарен съм за публикацията в блога. Искрено очаквам с нетърпение да прочета повече. Страхотен.

  3. МОЖЕТЕ да изтеглите всякакви приложения и да гледате филми на NOOK. Искам информацията ви да е вярна.

Вижте повече за: ,