Разлика между iPad и Kindle

iPad срещу Kindle

IPad е универсално устройство, което може да играе много роли доста добре, включително тази на Kindle. Kindle се счита за устройство за електронни книги, което се концентрира повече върху предоставянето на потребителя на малко и леко устройство, което може да се използва за продължителна продължителност на четене. Въпреки че iPad е по -голям и по -тежък, можете да направите същата задача като Kindle и много повече. Можете да сърфирате в мрежата, да играете игри, да гледате видеоклипове и много други. Можете да направите доста много нещо като проявена от десетки хиляди приложения, които можете да изтеглите и инсталирате от App Store на Apple. За сравнение, не можете да инсталирате приложения на Kindle.

Най -съществената разлика между Kindle и iPad е типът екран, който използват. IPad използва LCD дисплей със сензорен екран, който е често срещан при таблетните компютри и дори при някои лаптопи. Kindle, от друга страна, използва технология за електронно мастило, която симулира външния вид на хартията. Екранът на iPad е по -добър, защото може да показва цветове, видеоклипове и има собствена подсветка, която ви позволява да го използвате дори на тъмно. Екранът на Kindle може да показва само различни нюанси на сивото, като по този начин ограничава възможностите му. Но основното му предимство е много малкото напрежение на очите, което получавате при четене. Ако използвате iPad за същата задача, очите ви се уморяват доста бързо.

Екранът на iPad е чувствителен на допир и това е единственият начин да взаимодействате с устройството, тъй като му липсва всякаква физическа клавиатура или бутони, освен единствения бутон за начало. Тъй като Kindle няма сензорен екран, той е оборудван с QWERTY клавиатура, която може да се използва за създаване на анотации или за търсене на книги в магазина на Amazon.

И накрая, животът на батерията на Kindle далеч надхвърля този на iPad, отчасти поради много ниската консумация на енергия на неговите части. Докато можете да броите само часове за общи задачи в iPad, можете да отидете някъде между седмица или две, преди да се наложи да презаредите Kindle.

Резюме: iPad е мултимедийно устройство, докато Kindle е устройство за електронни книги Можете да инсталирате приложения на iPad, но не и на Kindle iPad използва LCD екран, докато Kindle използва технология за електронно мастило iPad има чувствителен на допир екран докато Kindle не, iPad няма физическа клавиатура като тази на Kindle Kindle има по -дълъг живот на батерията от iPad

Apple iPad 2 таблет на Amazon

1 коментар

  1. Разлика: качество

Вижте повече за: ,