Разлика между iPad и iPod Touch

iPad срещу iPod Touch

Със сигурност е невероятно как Apple успява да създаде много подобни устройства, но все още е в състояние да ги продава като отделни и различни устройства. IPad и iPod Touch са два примера за това, тъй като двете са много сходни по форма и функция. Основната разлика между двете е тяхното предназначение. IPad е таблет, който се фокусира върху сърфиране в интернет, гледане на филми и подобни дейности. За сравнение, iPod Touch е личен медиен плейър, подходящ за използване в движение.

Най -голямата разлика между двете, която също поддържа съответната им употреба, е техният размер. С повече от четири пъти размера на iPod Touch, iPad осигурява значителна площ за гледане, така че можете лесно да гледате видеоклипове с приятелите си. Той също така ви позволява да сърфирате в Интернет, без да се налага да увеличавате и намалявате през цялото време. Малкият размер на екрана на iPod Touch няма предимствата на iPad. Това, което има обаче, е преносимостта. Не по -голям от обикновен смартфон, много лесно е да пъхнете iPod Touch в джоб. Можете да го управлявате с една ръка почти навсякъде, без да се притеснявате, че ще го изпуснете .

С iPad можете да изберете модел с 3G свързаност, така че все още да имате достъп до интернет, дори когато не сте в обхвата на WiFi от типичните си терени. Няма опция за 3G с iPod Touch, така че по принцип сте ограничени до офлайн употреба, когато нямате достъп до WiFi рутер.

С втората версия на iPad беше представен двуядреният процесор A5. Този процесор осигурява значителна производителност, което дава на iPad леко предимство, особено с iOS4, осигуряващо малко повече място за многозадачност. Най-новата версия на iPod Touch все още носи едноядрен A4 процесор, който също се намира на iPhone. Той не е толкова мощен като процесора A5, но все пак позволява на iPod Touch да изпълнява всичките си функции достатъчно добре. Все още обаче не се знае дали iPod Touch ще има нова версия поради много близкото си сходство с iPhone.

Резюме:

1. iPad е таблет, докато iPod Touch е личен медиен плейър. 2. iPad е много по -голям от iPod Touch. 3. iPad може да има 3G свързаност, докато iPod Touch не може. 4. iPad има двуядрен процесор, докато iPod Touch няма.

Apple iPad (първо поколение) MB292LL/A таблет (16GB, Wifi)

1 коментар

  1. накратко и директно, тази статия е пълна с полезна информация. Благодаря!

Вижте повече за: