Разлика между iPad и iPhone

iPad срещу iPhone

Две най -нови допълнения към продуктовата линия на Apple са iPad и iPhone 4 . Това, което много хора забелязаха по време на представянето на iPhone 4, е, че той всъщност се захранва от същия процесор A4. Въпреки че имат прилики, те имат различия, които ги правят подходящи за определени употреби. Най -голямата разлика между тях е техният размер (предназначен за игра на думи). IPad е почти 7 пъти по -голям от iPhone, но е малко по -тънък . По -голямото устройство позволява на Apple да постави по -добри спецификации в iPad.

Първо, iPad има 9.7 -инчов дисплей, докато iPhone има 3.5 -инчов дисплей, но само с малко по -висока разделителна способност. Въпреки това, по -големият екран на iPad го прави много по -добър, когато гледате видео или сърфирате в интернет. Все още можете да направите същото с iPhone, но трябва да се задоволите с по -малкия екран и много честото увеличение, когато сте онлайн. IPad също е оборудван с по -голяма батерия, за да осигури същото време за гледане на видео или сърфиране. IPad има по -големи изисквания за захранване и инсталирането на батерия с идентични характеристики с тези на iPhone би означавало по -малко налична мощност.

Въпреки че iPad има някои предимства пред iPhone, има и роли, които само iPhone може да играе. IPad не може да осъществява повиквания или да изпраща текстови съобщения като iPhone; в края на краищата, които биха искали да придържат iPad към лицето си, за да осъществят или получат повикване. IPad също не е оборудван с видеокамера, така че не можете да записвате видеоклипове или дори да правите снимки с него. IPhone 4 всъщност има 2 камери, една отзад за снимки и видео и една отпред за видео разговори.

IPad има само няколко от сензорите, които бихте намерили на най -новия iPhone. Най -важният сензор в момента е жироскопът, който позволява по -добро усещане за движение от акселерометъра. Това трябва да отвори нови възможности за контрол на играта и други неща. За съжаление, настоящият iPad не може да изпълнява тези приложения, тъй като му липсва жироскопът на iPhone.

Резюме: iPad е много по -голям от iPhone iPad има по -голяма батерия от iPhone Можете да правите обаждания на iPhone, но не и на iPad iPhone има камера, но не и iPad iPhone има повече сензори от iPad

Apple iPad (първо поколение) MB292LL/A таблет (16GB, Wifi)

8 коментара

  1. Аз Pad и аз телефон? много трудно

  2. Просто исках да отбележа, че iPad има камера и видеорекордер.

  3. Може ли някой да предложи ... кой от двата е най -добър ...?

  4. ipad има камера и видео запис. Аз самият имам такъв. Не знам защо казаха това .. ipad е много по -добър, по -голям, повече пространство, по -забавен.

  5. къде имаме гласово обаждане? ipad или iphone ????

Вижте повече за: ,