Разлика между iPad и Cintiq

iPad срещу Cintiq

Въпреки че iPad не е първият таблетен компютър на пазара, той със сигурност въведе форм -фактора в масовата употреба. Много други производители скоро последваха примера и създадоха таблетни компютри със същия форм -фактор. Друг сравнително неясен продукт е Cintiq от Wacom, който изглежда доста подобен на iPad, тъй като прилича на таблет с голям сензорен интерфейс отпред. За разлика от iPad, който е преносим компютър и мултимедийно устройство, Cintiq е просто интерактивен дисплей с писалка. Това не е цял компютър, а просто комбинация от входни и изходни устройства. За да може Cintiq да функционира, той трябва да бъде свързан към отделен компютър.

Въпреки че и двете са устройства със сензорен екран, има голяма разлика в начина им на работа. IPad използва капацитивен сензорен екран и потребителите могат да използват пръстите си, за да кликнат върху нещо на екрана. От друга страна, Cintiq използва както екрана, така и химикалката с точка за сензор за налягане. Той може да определи не само къде сочите, но и колко силно го натискате. Освен натиска, писалката също има бутони и може да се накланя за още по -голям контрол.

Разликата в интерфейса, макар и привидно незначителна, се превръща в свят на различия. Интерфейсът на iPad работи много добре като мишка и можете да управлявате устройството без никакви проблеми. Нивото на контрол, осигурено от Cintiq, далеч надхвърля симулирането на мишка. Художниците и графичните дизайнери са тези, които наистина могат да оценят Cintiq, тъй като им позволява да рисуват на екрана, сякаш всъщност използват химикалка и хартия. Чувствителният към натискане връх на писалката може лесно да симулира мек или твърд ход на четката и рисуването изглежда по -естествено. Тъй като Cintiq реагира само на писалката, няма притеснения от случайно докосване на части от екрана. Поради това Cintiq се използва предимно само от професионалисти, които наистина се нуждаят от неговите възможности. Цената на Cintiqs също е основен фактор, поради който не е толкова често срещана като iPad.

Резюме: 1. iPad е мултимедийно устройство, докато Cintiq е интерактивен дисплей с писалка 2. iPad е дискретно устройство, докато Cintiq е предназначен за използване с компютър 3. Екранът Cintiq реагира само на писалката, докато iPad екранът реагира само на контакт с кожата 4. iPad е доста подходящ за ежедневни компютри, докато Cintiq е за специализирани приложения

Apple iPad (първо поколение) MB292LL/A таблет (16GB, Wifi)

1 коментар

  1. мрежа много бавно какво се случва сър,

Вижте повече за: ,