Разлика между Ipad и Archos

Ipad срещу Archos

Един възможен конкурент на iPad, е Archos Интернет таблета. Той е много подобен на Ipad по отношение на външен вид и функции, но се различава по много начини. За да започнете, на IPAD работи собствени IOS на Apple, които също ще намерите в iPhone, докато Archos използва Android на Google. Въпреки че Android е сравнително нова, тя се е подобрило значително, откакто тя е била освободена и вече е конкурентен с IOS и Windows Mobile.

Основно предимство, че Archos има над Ipad е наличието на Flash. Flash е софтуер, използван от много сайтове за да се покаже видео; най-известният от които е в YouTube. Тъй като Ipad не разполага с Flash, то не може да докаже, повечето от клиповете намерени онлайн.

Когато става въпрос за хардуер, има и много разлики между двете. Нещо, което трябва незабавно известие е разликата в размера. Въпреки, че е по-дълъг от Ipad, на Archos е по-тънък и по-тесен в сравнение с IPAD. В Archos също така има по-голям екран, както своите диагонални мерки 10.1 инча в сравнение с 9.7-инчов екран на IPAD. Трябва да се вземе под внимание, че има версии на Archos с по-малки екрани. В Archos също побеждава по отношение на теглото, тъй като е по-лек от Ipad от 200 грама.

На Archos е оборудван само с 16GB вградена памет, докато Ipad предлага в 16, 32, и версии 64GB. За тези, които искат повече памет с Archos, закупуване на карта с памет е единствената опция. В Archos побира SD карти с капацитет до 32GB и възможност за превключване карти означава, че може да има толкова памет, колкото искате.

На последно място, Archos е оборудван с предна камера камера, която не е намерен на Ipad. Камерата може да се използва в най-различни начини, но най-разпространеният начин за използване на тази камера ще бъде с съобщения приложения, които позволяват на потребителя да поведение видео разговори през Wi-Fi. Има редица приложения, които предлагат тази функция и тя е до потребителя да избере този, който използва.

Резюме:

1. Ipad работи IOS докато Archos използва Android на Google

2. Ipad липсва Flash докато Archos има

3. Ipad е по-голяма от Archos

4. Ipad има по-малък екран в сравнение с Archos

5. Ipad има повече вътрешна памет, докато Archos има слот за карта с памет

6. Ipad не разполага с вградена камера, докато Archos прави

1 коментар

  1. Моля, актуализирайте това сравнение със спецификациите на второ поколение на iPad. В IPAD 2 наистина има предна камера, както и камера с гръб към пътя, способен да снимате при висока разделителна способност (HD). В IPAD 2, както и при първото поколение на iPad, е в състояние да гледате видеоклипове в YouTube. В IPAD 2 е по-тънък от двете Archos 7 и Archos 10 таблетки.

Вижте повече за: