Разлика между iPad и Android таблет

iPad срещу таблет с Android

Издаването на iPad породи значителен интерес към таблетите и много компании се стремят да имат част от пазара на iPad. Напоследък таблетите с Android също набират популярност като възможни заместители на iPad. Това, което повечето хора не знаят, е, че таблетите с Android не са еднакви, за разлика от iPad, и е просто общо име за голямо разнообразие от устройства с различни спецификации от различни производители. Най -голямата разлика между iPad и таблетите с Android е операционната система, тъй като iPad работи на iOS, докато таблетите с Android работят на Android на Google; и двете започват на смартфони и сега се използват в таблети.

Тъй като спецификациите на таблети с Android варират от едно устройство на друго, няма смисъл да ги сравнявате, тъй като те не биха били верни за всички устройства. Нека просто посочим нещата, които са общи за всички таблети с Android.

Най -големият фактор за продажба на таблетите с Android срещу iPad е Flash. Flash е най -популярният софтуер, който се използва за показване на онлайн видеоклипове; освен другите неща, които може да направи. IPad не може да показва видеоклипове от Youtube и много други сайтове поради липсата на Flash. Също така не можете да инсталирате Flash в iPad по никакъв начин.

Друга разлика между двете е многозадачността. До iOS 4 многозадачността очевидно липсваше в iPhone. iOS 4 представи усъвършенствана версия на многозадачност както за iPhone, така и за iPad. Той е променен, защото само някои приложения го имат и превключването към друго приложение всъщност означава, че другото приложение се „поставя на пауза“. Таблетите с Android имат истински многозадачност, където приложенията работят във фонов режим, докато използвате друго приложение. Също така няма изискване за кодиране, за да се възползвате от многозадачността, така че създателите на приложения не трябва да се притесняват от тази допълнителна стъпка.

И накрая, iPad все още е начело, що се отнася до броя на наличните приложения; благодарение на дългия списък от приложения, направени за iPhone. Таблетите с Android наистина наследяват някои приложения за Android, но тъй като Android е доста млад, броят на приложенията е относително нисък.

Резюме:

1. iPad е единичен продукт, докато таблетът с Android е често срещано име за различни продукти

2. iPad работи с iOS, докато таблетът с Android работи с Android

3. На iPad липсва флаш, докато таблетите с Android го имат

4. iPad няма истински многозадачност, докато таблетите с Android го правят

5. 5. iPadът има повече приложения от таблетите с Android

Apple iPad 2 таблет на Amazon

72 коментара

 1. Това е добра статия само за основен преглед на всяко устройство. Обмислях да закупя таблет с Android и тази информация ще ми бъде полезна при вземането на решение.

  • просто се интересувам от преносимостта, но все още не мога да отида да я използвам, защото не мога да направя камера към камера

  • Кое ще вземете, защото се опитвам да разбера кое да взема.

   • Препоръчах ви да си купите iPhone 5. това е най -бързият спецификатор от мобилните телефони с Android, ако искате по -малки, които да паснат в джоба ви, след това мобилни телефони с Android или ако искате iPhone 8 или 10, зависи от вас.

  • нещата се променят толкова много и би било добре на моята възраст да знам какво всеки ще направи за мен. благодаря за информацията

 2. Обикновено не обичам да се занимавам, но устройствата с iOS (iPad, iPhone и iPod Touch) всъщност могат да възпроизвеждат видеоклипове в YouTube, само че не по същия начин, както Android. Устройствата с iOS имат отделно приложение за YouTube, което се отваря, когато се кликне върху връзка към видеоклип в YouTube. При възпроизвеждане на видеоклипове в YouTube устройствата с iOS функционират почти по същия начин, по който флаш плейърът на HTC работи на устройства с Android.

  • Видеоклиповете в YouTube се възпроизвеждаха добре на iPad и наистина това е може би най -популярният сайт. Все пак си струва да се отбележи, че няма да възпроизвежда видеоклипове от някои други сайтове и, разбира се, има онлайн игри и такива, които не могат да се използват.

 3. Аз съм нов човек, който се опитва да получи нещо хубаво за подарък, но тази статия ми помага много благодаря за информацията

 4. Много благодаря за тази статия. Току -що закупих таблет с Android (все още не съм го получил по пощата) и се чудех дали съм взел правилно решение да го закупя през IPad. Имам телефон с Android чрез Sprint, така че името на Android наистина е това, което ми продаде. Освен това нямах представа за самото устройство. Просто имах нужда от интернет за моето дете.

  • Голяма грешка човече. Всички знаем, че подложката Apple I е много добра и имам предвид МНОГО по -добре от тази глупост на таблета. По принцип това е новият хит. Е, S 5 е, но схващате идеята. Както и да е, твоят живот не е мой ...

   • безгрижен човек ... .. по принцип човекът се нуждае от информация, а не от критика

   • Здравейте, може ли да обясните мотивите защо? По -добре ли е от андроид? Както обикновено, сине мой, това няма да знае технически. Отговорът му беше, освен ако не е за вас и татко. Не само за бебето! Е, той не е бебе, той е на 26 месеца. Той вече брои до 25, познава буквите му, цветовете му, изписва името му. Вече повече от 6-8 месеца. Уча го рано. Както направих със собствените си 5 Brsutiful благословии. Бог беше благословил съпруга ми и мен. С, горчив сноп радост, да се вдигне. За нашия четвърти син. Имаме го от раждането. Той каза, разберете, ако ще използвам и аз. Мислех само за ABC Mouse Or Education mind testing и предизвиквам нещата. Втори език, преподаване на имения, хубави думи, как да не бъдеш насилник. Общи неща и начини, в които децата ни растат трудно. . Винаги уважавайте дамата. Няма такъв случай, те са 1 по -малка малка сестричка при това. Така че ако можеше да ни посъветва по -доброто от 2 -те, които биха били опушени. Има ли iPad вече опцията за камера/ снимки? И какви са цените къде да се вземе

   • Apple е гаден, че не бих си купил продукт от ябълка, ако това беше последното нещо, което ми остана с I телефон и това беше нищо друго освен проблеми, които синът ми имаше с ipod и все още нищо друго освен проблеми. Съпругата ми имаше iPhone и той я заключи от него, няма да й отнеме щифт за отключване на телефона, така че трябваше да направи основно нулиране

 5. Благодарим ви, че дадохте преки примери за разликата между Android Tablet и IPad. За мен таблетът с Android е не само по -евтин, но и най -доброто устройство за това, което искам да правя. Препоръчвам и ще кажа на всеки, който иска да купи или да проучи и да намери най -подходящия за тях. Благодаря ви отново.

 6. Най -накрая полезен поглед върху това, което изглежда кални води. Вече мога да взема по-информирано решение относно предстоящата си покупка.

  Благодаря

 7. така че Android таблетът е по -добър от Apple IPad ??

 8. Благодаря ви много за изчистването на объркването при избора. Отлични подробности и добро обяснение с примери.

 9. Най -накрая полезен поглед върху това, което изглежда кални води. Вече мога да взема по -информирано решение o

  Прочетете повече: Разлика между iPad и таблет с Android | Разлика между | iPad срещу таблет с Android http://www.12vn.net/object/gadgets-object/difference-between-ipad-and-android-tablet/#ixzz1o2wwZx1b

 10. Тази статия беше изключително полезна .. Бях затрупан от името Ipad и го обмислих за закупуване също .. но не, мисля, че бих избрал таблета Andriod .. В няколко други сайтове дори попаднах на това, че паметта в Ipad не се разширява но какъв е случаят в Tab .. Може ли някой да направи контраст. !!!

  Благодаря предварително..

  • Някои таблети могат да бъдат разширени чрез SD карта или микро SD карта. Не си спомням кой точно. Майка ми наскоро си купи такава и идва със слот за разширяване на паметта!

 11. Наистина информативно ... ... сигурно таблетите са по -добри от Ipads.

 12. Моля, опитайте се да дадете правилна информация на хората. Ясно е, че рекламирате за Android и искрено мисля, че Apple трябва да съди този сайт за даване на грешна информация срещу техния продукт. Използвам iPhone от първия, 2g и точно на него можете да гледате Youtube. Всъщност цяло приложение е посветено на него. От iOS 4 мултитаскингът е възможен на iPhone и iPad и не е като поставяне на други приложения на пауза, а истинска многозадачност. Мисля, че или сте предубедени, или не знаете как работят продуктите на Apple. Съветвам ви да си купите iPhone или iPad и да използвате и след това да напишете отново тази статия, тъй като е ясно, че не използвате такава.

  • Благодаря. Започнах да се съмнявам в решението си, което взех преди 2 часа, когато. Току -що поръчах моя iPad и ми казаха, че е много по -добър и съвместим с моя телефон и неговите приложения.

  • просто не разбирам какво казва този човек Използвах и човекът е прав, не говори за YouTube, но видео телефонно обаждане от вашата SIM карта ipad не осъществява повикване на сим карта или инсталира Whatsapp, освен ако не трябва да изтеглите приложение, което може да помогне ти навън

 13. Можете ли да ми кажете, че таблетът работи добре или нещо друго? пиши ми за tabelt

 14. Моля, дайте ми повече информация за предимствата от използването на Ipad или таблети и техните функции !!

 15. ще ви цитирам като източник fyi

 16. Здравейте. Мисля, че моля, спрете да използвате „съдебна дума“, защото това ще спре хората да разпространяват знания. Ако нещо разбирате по различен начин, просто го хвърлете тук. Ние сме потребител. Трябва да имаме повече информация. Не е глупава дума за продажби

 17. Може ли таблет да бъде свързан към безжичен принтер ?? Трябва да закупя iPad или таблет за бизнес цели. Главно за използване в Интернет. Имам iPhone чрез Verizon. Имам и гореща точка за моя wifi. Може ли таблетът с Android все още да се използва за интернет с моята гореща точка. Точката за достъп е през Verizon.

 18. харесвам i-pads

 19. Android има предимство в това.

 20. хей, това е добра статия и ми помогни, а също и да направя добър избор

 21. използвахме Android таблет и добре, особено в wifi връзка, може лесно да се свърже и да отвори няколко връзки едновременно.

  • Имам таблет Samsung, който е направен разбира се е Android. Можете да правите всичко и всичко с тях. Можете дори да намерите с клавиатури, които лесно ще се откачат. Можете да намерите хубави кутии за носене, за да ги поставите. Можете да отпечатате и да направите, както казах преди, направете каквото и да било. Поставете sd. Карта в него. Просто няма нищо, което да не можете да направите с тези таблети. Просто трябва да потърсите правилния.

 22. хареса ми ............ нов ученик в тези неща, аз наваксвам

 23. Неговото възпитателно. моят шеф поиска да знае разликите между двете. Все пак бях полезен, но все още се нуждая от още неща и вашият принос добави захар към него.

 24. Бях в процес на актуализиране на мобилния си телефон и мислех да си взема iPhone 4. След разговор с търговския представител той наистина ме убеди, че iPhone 4 наистина е просто марка с приложения, които трябва да купите от магазина им. Излишно е да казвам, че реших да отида с дроид. Така че сега съм на пазара за таблет и няма да купувам iPad. Това е просто марка.

  • Благодаря, че съм в процес на закупуване на таблет, бях объркан, за който да купя, продавам се с таблета с Android.

 25. И така, в заключение, таблетът с Android е по -добър?

  • Мисля, че дроидът е по -добър, Google има много готини безплатни приложения, които много рядко дори се опитват да ПРОДАдат приложение. Други приложения работят също толкова добре, също търсят 4 ядрен чип и SD слот за разширение. Повечето са произведени от Samsung и използват различни части според дизайна и опциите, които желае определена марка

 26. ако не съм близо до wi-fi връзка има ли начин да се свържа с интернет

 27. информацията, която бяхте дал, е много полезна за мен. Ако искам да купя нов таблет, предпочитам android.

 28. Благодаря за тази информация. Бях много далеч, защото нямах представа, че има разлика btwn 2. Планирах да надстроя телефона си и сега спестявам, за да получа Android, сега коя компания продава оригинала. ?? Страхувам се от фалшификат !!

 29. Благодаря за тази информация. Бях много далеч, защото нямах представа, че има разлика btwn 2. Планирах да надстроя телефона си и сега спестявам, за да получа Android, сега коя компания продава оригинала. ?? Страхувам се от фалшификат !!!

 30. tnx. за информация много помага. планирам да си купя iPad, но промених мнението си.

 31. И така, коя компания продава оригинала

 32. Мисля, че таблетът може да направи всичко, което можете да направите на лаптоп или компютър, от друга страна i-pad е само надградена версия на мобилен телефон с ограничени възможности. Така че таблетът винаги ще има предимство.

 33. Tecno или Samsung са основните хора, произвеждащи таблети, но аз наистина предпочетох продукта SAMSUNG ...

 34. Аз съм някак объркан в момента, мога ли да се обадя и да отговоря на обаждането и с двамата

 35. благодаря за информацията. толкова ясно обяснено, че неспециалист може да разбере разликата между iPad и таблет с Android.

 36. tecno раздел n samsung раздел са почти dsame. tecno има 2 слота за двойна сим карта, силна n трайна батерия y samsung има 1 слот за сим, фин дизайн и капацитет на батерията, а не 2 гуд. и двете споделят еднакво приложение

 37. Вижте, търся устройство или таблет, или подложка, искам добра камера със светкавица, достъп до имейли, facebook, messenger и голям gb, за да играя игри, това е всичко, за което ще го използвам. Благодаря

  • Гледам таблет с Android Сега имам Apple iPad, но го имах четири години и изглежда бавно и изобщо няма да издържи такса. Ще ми позволи ли таблет с Android да има Facebook, messenger и контакти? Това е всичко, за което ми трябва. Благодаря за инфото.

 38. Полезно и добре обяснено, благодаря. Вече мога да взема информирано решение.

 39. Имам таблет E lite, S2 и iPad 1,2,3 и сега 10.5 Pro. Обичам iPads В процеса на използване на двете устройства, започнах да уважавам Android таблетите главно за множество функции. Тази статия не споменава за възможността за увеличаване на паметта, което е много важен фактор, поради който купих таблет. S2 и 3 са фантастични. S3 идва с химикалка, докато iPad pro не. Допълнителни 100 долара за един. S3 графиката е по -добра от iPad Pro, но iPad има повече приложения от Android. Предполагам, че зависи от вашия вкус да изберете кое е полезно.

 40. Актуализирайте човека !!!!!!

 41. Радвам се, че прочетох всички коментари, които мисля, че може би ще доведат до таблет, тъй като имах нужда само от Facebook Messenger, който можете също да го вземете в чужбина, за да мога да изпратя съобщение на приятелите и семейството си

 42. Без коментар, докато срокът не изтече

 43. Здравейте, мога ли да използвам онлайн класове за моя iPad 7generation?

 44. Все още не мога да реша кой да купя все още се нуждая от помощ при вземането на решение

 45. Може би това ще изчисти някакво объркване. Преди имах телефон с Android и синът ми работеше във фирма, която продаваше и двете. Непрекъснато ми даваше iPhone и аз ги мразех, докато накрая свикнах с тях. (Мога да добавя, че съм на 71 години с множество здравословни проблеми). Е, най -накрая получих iPad, но имам проблеми с активирането му, но съм сигурен, че след като го направя, ще ви хареса толкова, колкото и моя iPhone. Както и да е, най -накрая разбрах, че това е като да сравняваш ябълки с портокали. И двата продукта или бани се различаваме и това зависи само от това с какво е свикнал някой. Надявам се този дълъг коментар да изчисти всяко объркване.

Вижте повече за: