Разлика между IOS и Android

Android

IOS срещу ANDROID

Това е битката, от която всеки се интересува най -много: Android срещу IOS. Най -необичайното нещо, което да започне тази дискусия, ни отвежда до изобретателя на смартфони: Blackberry, която беше първата по рода си операционна система за смарт телефони. И Android, и IOS са наследници на технологията за смарт телефони.

Другите контрастни стилове, които правят двете ОС много различни, са платформата, в която са изградени. По принцип Android е платформа с отворен код, където всеки може да персонализира кода и да развие своя вкус, но IOS е създаден само за iPhone и на никой не е позволено да персонализира и реализира своя вкус.

Apple, която пусна мобилната си операционна система, има досега 7 версии, започвайки от IOS 1 до IOS 7. Това е в сравнение с Android, който беше пуснат през 2008 г., към днешна дата има 19 версии от Android 1.1 до най -новия Kitkat. Средната годишна версия на IOS е най -много 1 версия годишно, докато Android има средно издание от поне 3 версии годишно. Можем да кажем, че Android предлага различни опции, от които да избирате, но с IOS трябва да вземете решение с наличното. Фактът наистина се състои в това, че IOS и Android са в същото темпо, защото отнема 3 версии годишно от Android, тъй като в IOS отнема 1 версия годишно, за да отговори на изискванията.

И Android, и IOS са конкуренти един към един в приложенията, които пускат. Пазарът на Android има 1 000 000 приложения, докато Apple има 850 000 приложения и той все още расте. Факт е, че безплатните приложения на пазара на Android са повече в сравнение с пазара на Apple, който има повече платени приложения, отколкото безплатни.

Що се отнася до скоростта на процесора, IOS има малко повече предимство при телефоните с Android, но разликата се увеличава с новия Kitkat с усъвършенстван процесор на ядрото, но няма NFC за споделяне с други устройства, които не са на платформата iOS. Android има NFC, който позволява споделяне на файлове.

Телефоните с Android идват предимно с отворен калъф с някои изключения, но устройствата, работещи с IOS, са затворени кутии и разделителната способност на екрана на IOS винаги е по-висока от тази на платформите Android. IOS няма персонализирани начални екрани, но операционната система Android има потребителски екрани.

За да актуализираме и актуализираме операционната система в Android, трябва да я изкореним, но в IOS трябва да направим разбиване на затвора, за да преминем OS.SIRI, който е гласовият браузър на iOS, който позволява на потребителя да търси съдържанието на телефона или интернет. В Android той е представен като S-Voice, но SIRI е по-мощен от S-Voice.

За да обобщим дискусията:

Android е на платформата с отворен код в сравнение с IOS, която е на търговската платформа Android предлага повече приложения, отколкото IOS IOS има по-добра скорост на обработка и по-добро докосване и разделителна способност, отколкото Android SIRI има по-мощен гласов браузър от S-Voice Android може да се персонализира, докато IOS не може да се персонализира

1 коментар

  1. има само 7 версии на iOS, а не 9 !!!

Вижте повече за: ,