Разлика между Honey Comb 3.0 и Ice Cream Sandwich 4.0

Honey Comb 3.0 срещу Ice Cream Sandwich 4.0

Honey Comb 3.0 беше представен през 2011 г., а по -късно през годината беше представена друга операционна система, наречена Ice Cream Sandwich 4.0. И двете бяха пуснати през същата година, така че има повече прилики с няколко разлики, които се обсъждат.

Android 3.0 идва с потребителския интерфейс, който се използва за таблета и е първата операционна система от версиите на Android, използвани от таблетите. Неговият потребителски интерфейс е проектиран в 3D дизайн, което прави потребителския интерфейс много по -привлекателен, а моделът на заключване е модел на заключване на външен пръстен. Версията 4.0 предлага много подобрения с потребителския интерфейс с разпознаване на лице като модел за заключване.

Версията 3.0 беше въведена повече с оглед на таблета и имаше приложението за разговори/видео чат Google, което беше въведено в тази версия, а електронната книга на Google също беше достъпна в тази версия. Уеб браузърът също така видя нова концепция за частно сърфиране, позволяваща на потребителите да имат лично търсене, без да бъдат запазени никъде в сървъра. Стриймингът на HTTP линия е наличен и във версия 3.0, докато 4.0 идва с уеб браузър, който може да има до 16 раздела. Стартърът за актуализации също беше обновен в тази версия.

Разпознаването на глас, което е най -търсената функция на версията 4.0, беше конкурент на SIRI, но не беше в Android 3.0. Android 3.0 имаше бързо превъртане и добри отзивчиви уеб страници и бърз достъп до камерата от заключения екран.

Папките могат да се създават в стил плъзгане и пускане в Android 4.0, а функцията за копиране/поставяне беше по -бърза в Android 4.0 в сравнение с 3.0. Камерата беше много подобрена в сравнение с 3.0 в 4.0 и приложенията могат да се затварят лесно в 4.0 и множество приложения могат да се отварят едновременно в 4.0.

Приложенията могат да се споделят чрез NFC в 4.0, но не присъстваха в Android 3.0 и операционната система беше много отзивчива в сравнение с 3.0.

За да обобщим дискусията:

Версията 3.0 е въведена с основната цел да бъде съвместима с таблета. 3.0 идва с 3D потребителски интерфейс, но 4.0 има по -добър потребителски интерфейс с възможност за лесно плъзгане и пускане. 3.0 има шаблон за заключване на пръстена, докато 4.0 има разпознаване на лица като модел за заключване. Приложенията на Google за разговори и електронни книги са вградени в 3.0. Частният браузър е въведен в 3.0, докато в 4.0 16 раздела могат да се отварят в браузъра заедно с частното сърфиране Обменът на приложения с помощта на NFC е въведен в 4.0

Вижте повече за: ,