Разлика между Google Android и Windows Mobile

Google Android срещу Windows Mobile

Що се отнася до операционните системи за смартфони, има само няколко лесно разпознаваеми имена. Това включва Windows Mobile от Microsoft, Android от Google, Blackberry OS от RIM и iOS от Apple. От четирите споменати по -горе, само първите две могат да бъдат намерени на различни телефони от различни производители. Най -голямата разлика между Android и WM е, че Android до голяма степен се основава на Linux, докато Windows Mobile се основава на Microsoft Windows. Въпреки че приликите може да са видими в WM, наистина не можете да кажете с Android. Друга ключова разлика е лицензирането, докато Windows Mobile е патентован софтуер, също като Windows, докато Android е с отворен код и по принцип безплатна операционна система, производителите на телефони могат да го променят, за да отговарят повече на техния хардуер.

Що се отнася до приложения, които можете да инсталирате на телефоните, WM все още печели, тъй като има много повече приложения, които можете да изтеглите и инсталирате. Единственият недостатък на WM е липсата на централизиран магазин за приложения, като този на Android и iPhone. Потребител на WM, който търси приложение, което прави конкретно нещо, по същество остава сам.

Основно изискване при смартфоните е възможността за синхронизиране с корпоративни имейл системи, за да се изпращат и получават имейли. Въпреки че Google е добре известен със своята услуга за електронна поща, тя не се доближава до тази, предлагана от Microsoft Exchange. Затова Google прие Microsoft Exchange към Android, за да може да се синхронизира със Exchange сървъри. Това също е същият път, по който Apple е поела по -рано за iPhone .

И накрая, Android е сравнително нов и Google все още е в много бърз процес на разработка, за да отстрани някои проблеми и да добави нови функционалности към операционната си система. От друга страна, Microsoft на практика изостави остаряващия WM с въвеждането на Windows Phone 7 Series, която трябва да бъде пусната по -късно тази година. Много наблюдатели от индустрията коментират, че Microsoft е създала Windows Phone 7 от нулата, вместо да подобрява Windows Mobile.

Резюме: 1. Android е базиран на Linux, докато Windows Mobile е базиран на Microsoft Windows 2. Android е с отворен код, докато Windows Mobile не е 3. Android има собствен пазар на приложения, на който на настоящите Windows Mobile устройства липсват 4. Android все още има по -малко приложения от Windows Mobile 5. Android адаптира Microsoft Exchange, роден към Windows Mobile 6. Android все още се разработва, докато разработката на Windows Mobile практически спря

1 коментар

  1. мога ли да използвам същата операционна система mobile 2 като android и windows или всеки смартфон поддържа тази възможност.

Вижте повече за: , ,