Разлика между Dragonball Z и Dragonball Kai

Dragonball Z срещу Dragonball Kai

Dragon Ball е за приключенията на Сина Gokou, дете, което живее сам в планината и притежава една от най-мощните седем топки също известни като драконови топки. Намерен е от старец, който го е отгледал като свой и го е кръстил Гокоу. Заедно те живеят щастлив живот, докато дядо му не загина при катастрофа.

Гоку не знае много за външния свят, докато не срещне момичето на име Булма. Булма е дъщеря на известен учен и търси драконовите топки, за да сбъдне желанието си. Двамата се превърна в екип и заедно пътувал по света търсят други топки, които ще призове големият змей Shenron и предоставят тях желанието си.

Оригиналната серия Dragonball Z е майсторски редактирана и по -късно пусната като Dragonball Kai. Феновете постоянно питаха за разликите между двата анимационни сериала и смятаха, че няма голяма разлика между тях. Е, в по -голямата си част те са прави, но в действителност има голяма разлика между Dragonball Z и Dragonball Kai.

Една от тези разлики е качеството на анимацията и изображенията, показани в двете серии. Dragonball Kai очевидно е по -ясен и остър в сравнение с оригиналната Dragonball Z анимация. Не само това, пълнителите в историята също бяха премахнати и това направи историята по -лесна за проследяване и разбиране.

Историята на Son Gokou от детството му до брачния му живот в оригиналните 291 епизода на Dragonball Z бяха съкратени до 100 епизода в Dragonball Kai. Оригиналният персонал (гласови актьори от герои на Dragonball) също направи някои гласови повторни записи, за да съответства на промените, които са въведени в новия анимационен сериал.

Те също така добавиха някои нови звукови ефекти и създадоха нова начална и крайна песен за Dragonball Kai. Дигитално ремастерираният Dragonball Kai се казва, че следва манга до точката, което също е причината епизодите за пълнене, които не са включени в манга, да бъдат премахнати от историята.

Първоначално имаше много съмнения дали историята ще бъде последователна, тъй като има само 100 епизода. По -късно феновете доказаха, че се радват на ремастерираната версия, защото историята е по -лесна за проследяване и всеки може да се наслади да я гледа отново от нулата. Настоящото поколение, което не можеше да се наслаждава на гледането на Dragonball Z в по -ранните си години, също смята, че Dragonball Kai им позволи да гледат една от легендите сред анимационната индустрия.

Dragonball беше шедьовър на Акира Торияма, а популярността на анимационния сериал се разпространи по целия свят. Преведен е и на много различни езици. Въпреки че има разлики между Dragonball Z и Dragonball Kai, това не променя факта , че се смята за един от най -добрите анимационни сериали на всички времена и много хора със сигурност ще се радват да го гледат отново.

Резюме:

1. Dragonball Z е първият оригинален анимационен сериал от популярната манга, създаден от Акира Торияма. 2. Dragonball Kai е дигитално ремастерираната версия на оригиналната анимационна поредица Dragonball Z, която има изображения с по-високо качество, нови звукови ефекти и нова музика в сравнение с оригиналната анимация. 3. Анимационният сериал Dragonball Z има 291 епизода. 4. Dragonball Kai премахна пълнителните епизоди от поредицата Dragonball Z и има само 100 епизода.

2 коментара

  1. Dragonball Kai премахна пълнителните епизоди от поредицата Dragonball Z и има само 100 епизода.

    Само кратко споменаване- защото те продължават поредицата чрез сагата Buu, а адаптираните дъги отнемат около половината от епизодите, които са консумирали в DBZ (100 епизода дъги сега са около 50), след което го увеличават до 150 епизода.

  2. „Историята на Son Gokou от детството му до брачния му живот в оригиналните 291 епизода на Dragonball Z бяха съкратени до 100 епизода в Dragonball Kai.“ Детството му е показано в „Dragon Ball“ (общо 153 епизода). "Dragon Ball Z" (общо 291 епизода) е за живота му след като се ожени.

Вижте повече за: