Разлика между Blackberry Playbook и Apple iPad

Blackberry Playbook срещу Apple iPad

IPad създаде изцяло нова ниша на пазара на притурки като устройство, което е някъде между телефон и компютър. Той има ограничени възможности в сравнение с компютър, но е достатъчно добър като мултимедийна платформа. Playbook от Blackberry е устройство, което някога е било наричано Blackpad, защото е предназначено да бъде конкурент на iPad . Основната разлика между тях е размерът, тъй като книгата за игра е по -малка от iPad. Да бъдеш по-малък има предимството, че е по-преносим и по-лесен за държане в ръка, докато по-големият iPad се възползва от по-големия екран; 9 инча до 7 инча на Playbook.

Както повечето хора вече знаят, различни устройства работят на различни операционни системи. IPad има iOS, докато Playbook има таблетна операционна система Blackberry. IOS съществува от доста време и има много приложения за него. От друга страна, таблетната операционна система на Blackberry е много нова и има малко софтуерни приложения за нея, въпреки че се казва, че позволява съвместимост със смартфонната операционна система на Blackberry. Основен проблем, който повечето хора имат с iPad, е липсата на поддръжка на Flash. Playbook има браузър, който поддържа Flash и дори HTML5 и е по -близо до сърфирането в интернет на компютър.

Свързването с двете устройства се постига главно чрез техните безжични адаптери, които поддържат всички стандарти за токове. IPad има предимство в тази област, въпреки че има модели с 3G възможности, които могат да служат като алтернатива, когато WiFi не е наличен. Може да струва малко повече, но за някои хора това може да е единственият начин.

Станало е стандарт за повечето устройства в днешно време да имат поне една камера, но много от тях имат две; един отзад и друг отпред. Playbook има камера с висока резолюция отзад, но най -вече има 3 мегапикселова камера отпред. Освен видео разговори, той може да служи много добре за правене на снимки като снимки на суета. IPad няма никаква камера, така че правенето на снимки или видео разговорите веднага излиза от картината.

Резюме:

  1. IPad е по -голямо устройство от Playbook
  2. IPad има iOS, докато Playbook има операционната система Blackberry Tablet
  3. На iPad липсва Flash поддръжка, докато Playbook го има
  4. IPad има 3G възможности, докато Playbook няма
  5. Playbook има две HD камери, докато iPad има само една

Apple iPad 2 таблет на Amazon

Вижте повече за: , , , ,