Разлика между Apple iPad и Sony Dash

Apple iPad срещу Sony Dash

На пръв поглед може да изглежда, че Dash е продуктът на Sony, който ще поеме iPad. Много прилича на малка версия на iPad, но с високоговорител, поставен отпред. Екранът на Dash също е значително по -малък от 9,7 инча на iPad, като измерва само 7 инча диагонал. Освен размера, Dash има и по -ниска резолюция 800 × 480 в сравнение с 1024 × 768 резолюция на iPad. Освен това, те са основно същите, капацитивни LCD дисплеи.

Това, което вероятно бихте намерили за най -изненадващо за Dash, е липсата на батерия, което означава, че постоянно сте вързани към контакт в стената, ако искате да използвате Dash. Често се очаква такова малко устройство да има своя собствена батерия и Dash се затруднява от липсата й. Говори се обаче, че следващата версия на Dash ще има батерия. IPad се предлага с батерия със значителен капацитет, която може да захранва устройството за 10 часа.

Що се отнася до процесорна мощ, Dash също е в огромно неизгодно положение. IPad има 1Ghz A4 процесор, докато Dash има само 500Mhz процесор. Липсата на енергия е очевидна с доклада на някои потребители за бавен интерфейс. Интерфейсът на iPad е много бърз и бърз и мудността не е често срещано оплакване.

Въпреки че има над хиляда приложения, които можете да получите за Dash, той избледнява в сравнение с приложенията за iPad, които наброяват стотиците хиляди. Това се дължи отчасти на непрекъснатото подобряване на използването на Apple OS на iPhone OS, която сега е известна като iOS. Приложенията, които преди са били за iPhone, могат да се използват с iPad, тъй като имат една и съща операционна система. Има и фактът , че Dash няма уеб браузър като Safari за iPad. Единственото средство, чрез което можете да осъществите достъп до интернет с Dash, е чрез множество приложения.

Вероятно единственото нещо, което Dash има, а iPhone няма, е USB портът. USB портът може да се използва за прехвърляне на данни и да се надяваме в бъдеще, за възпроизвеждане на музика, гледане на видеоклипове и показване на снимки.

Резюме:

1. Тирето е по -малко от iPad

2. Екранът на Dash е много по -малък в сравнение с iPad

3. Dash не работи с батерия, докато iPad работи

4. Dash има по -слаб процесор в сравнение с iPad

5. Dash има много по -малко приложения в сравнение с iPad

6. На Dash липсва уеб браузър като Safari на iPad

7. Dash има USB порт, докато iPad няма

Вижте повече за: ,