Разлика между Windows Mobile и Google Android

android Windows Mobile срещу Google Android

Windows Mobile и Android са две операционни системи за смартфони, които са доста популярни в днешно време по много различни причини. Windows Mobile, от Microsoft, е много утвърдена операционна система, която съществува от доста време. Това са изпитани операционни системи, с които хората са добре запознати и знаят как да работят. Google представи операционната си система сравнително наскоро и като такава, тя все още е в начален стадий и страда от много нестабилност, която се решава.

Най -голямата разлика между тези две е в лицензирането. Когато Windows Mobile е патентован софтуер, за който производителите на хардуер трябва да плащат, Android е софтуер с отворен код, който използва Linux в основата си. Лицензирането на Android също позволява на други субекти да създават софтуер за Android, без да пускат собствен източник, което им позволява да запазят промените си в собствената си линия телефони. Google продава някои приложения, които се доставят с операционната система, и това е единственият начин те да печелят пари от нея.

Поради разликата в падежа на двете, има голям марж по отношение на пазарния дял. Windows Mobile е инсталиран в широк спектър от телефони от много производители. Операционната система Android на Google в момента работи само с по -малко от 10 типа смартфони и се очаква да се подобри до по -малко от 20 в края на 2009 г. Същото важи и за софтуера на трети страни. Има много повече софтуер, който може да се купи за Windows Mobile в сравнение с Android.

Въпреки че междувременно можете да получите само телефони, на които е инсталирана конкретна операционна система, може да дойде момент, в който ще ви бъде позволено да изберете кой искате с модела, който харесвате. Android на Google може да е аутсайдер засега, но има много реална възможност той да се превърне в претендент. Особено, когато вземете предвид огромната общност, която често се формира около софтуер с отворен код.

Резюме: 1. Windows Mobile е от Microsoft, докато Android е разработен от Google 2. Windows Mobile е собственост, докато Android е с отворен код 3. Windows Mobile е сравнително стар и доста утвърден, докато Android е доста нов 4. Има много телефони който използва Windows Mobile, докато има само няколко, работещи с Android 5. Има много повече налични програми за Windows Mobile в сравнение с Android

11 коментара

 1. Здравейте, бяхте публикували добра статия, която е много информативна ,. Много благодарности за това, но искам да знам или един много важен и основен въпрос, който се пренебрегва от всички, било то компания за мобилни телефони или експерт по мобилни телефони. Има ли някой, който можем да използваме като обаждане от мрежа към мрежа (не чатам), моля изпратете отговор на моя имейл адрес. чао

 2. Добра статия за разбиране на основните разлики

 3. Здравей,

  Няма да се съглася с горната статия сега, защото на пазара на смарт телефони Google е лидер в света. Google победи MS.

  Google пуска много повече устройства с операционна система Android и различен производител. Затова, моля, публикувайте актуализираната статия.

  Може би горната статия е подходяща през 2009 г., но не сега.

  Наздраве, Мохан

 4. Просто искам да ви попитам, от гледна точка на дълголетието кой е най -добрият Android и Windows Phone

 5. лура кат дунга ... хахаха

 6. hiiiiiiiii Искам да знам кое има по -добри приложения, игри n all

  прозорец или android

 7. Използвам windows phone lumia 610, след като използвах този телефон, установих, че не е активиран java скрипт, поради което искам да отида за android phone.също добре ли е да отида за android?

Обратни обрати

 1. Разлика между T-mobile G1 и G2 | Разлика между | T-mobile G1 срещу G2
 2. Разлика между нетбук и смартфон | Разлика между | Нетбук срещу смартфон
 3. Разлика между Blackberry и Windows Mobile | Разлика между | Blackberry срещу Windows Mobile

Вижте повече за: , , , ,