Разлика между восъчна хартия и хартия за печене

Восъчна хартия срещу хартия за печене

Восъчната хартия и хартията за печене са различни по няколко начина. Те имат различни характеристики по отношение на използвания материал за покритие, предназначение, производствена техника и цена.

На първо място, хартията за печене (известна още като пергаментова хартия) има силиконово покритие. Това покритие му придава нелепнеща характеристика, да не говорим, че е устойчиво и на топлина. За разлика от това, восъчната хартия има парафиново или соево покритие, което не е толкова устойчиво на топлина.

В тази връзка восъчната хартия не е идеално използвана при печене или във фурна, тъй като восъкът лесно се топи, когато е изложен на голямо количество топлина. Като такава, восъчната хартия се използва най -добре за опаковане на храни, отворени контейнери и сандвичи за правилно съхранение. Напротив, хартията за печене е най -добрата хартия за готвене, която може да издържи на изгарящата топлина от 420 ˚F или повече. Можете да проверите опаковката на вашата хартия за печене и да потърсите нейния топлинен праг, тъй като различните марки са склонни да имат различна топлинна сила. Въпреки че хартията за печене се използва и като обвивка или покритие на контейнер, тя може да служи и като подложка за бисквитки върху листа за готвене (печене), така че вече не се налага да ги намазвате с мазнина. Има и някои рецепти, които не изискват друг контейнер, а самата хартиена обвивка, например как печете или готвите определени варианти на печена риба.

Тези два вида хартия се произвеждат по различни начини. Хартията за печене има по -силна влакна, най -вероятно се дължи на начина, по който е направена. Този вид хартия се притиска здраво и след това се почиства с киселинна вана преди почистване. Той все още преминава през определени въртящи се барабани, които допълнително укрепват или подобряват качеството на влакната си точно преди добавянето на покритието (силикон). Восъчната хартия, напротив, претърпява суперкалендаризация (процес на компресиране на хартия, който я прави по -прозрачна). След това като покритие се добавя соев или парафинов восък. С всички предимства на хартията за печене, не е изненадващо, че тя е по -скъпа от восъчна хартия.

Резюме:

1. Хартията за печене има силиконово покритие, докато восъчната хартия има или парафиново покритие, или покритие от соя. 2. Хартията за печене се използва при печене, тъй като е устойчива на топлина, за разлика от восъчната хартия, която се използва за опаковане или съхранение, тъй като не издържа на огромна топлина. 3. Пекарите също предпочитат хартия за печене поради нейните характеристики, незалепващи. 4. Хартията за печене има по -здрави хартиени влакна в сравнение с восъчната хартия, която е направена по метода, наречен суперкалендар. 5. Хартията за печене обикновено е по -скъпа от восъчната хартия.

Вижте повече за: