Разлика между VVS1 и VVS2

diamond-pd VVS1 срещу VVS2

Диамантите са наистина трудни за намиране камъни, които винаги са много скъпи. Въпреки това, преди цените на тези скъпоценни камъни да станат толкова високи, има много аспекти на класирането, използвани за маркиране на стойността на диамантите. Колкото по -високи точки получават диамантите на площ, толкова по -високи стават цените им. В тази връзка е най -добре да обсъдим по -отблизо един от най -почитаните аспекти „яснотата.

Яснотата се измерва във връзка с това колко неясен е диамантът, което означава, че експертите се опитват да оценят примесите на диамантите, за да определят колко чист е той наистина. Тези примеси са по -конкретно известни като включвания. Ако тези включвания са много очевидни, дори при микроскопи с висока мощност, тогава диамантът е класиран по -ниско по отношение на общата яснота. Ако има по -малко петна по камъка, тогава очевидно цената ще бъде по -висока. Следователно термините VVS1 и VVS2, наред с много други.

Удивително е, че изглежда има някои диаманти, които са маркирани като безупречни. Тези безупречни диаманти (иначе известни като FL диаманти) не показват никакви включвания или примеси под лупа. Дори при използване на десет пъти увеличаваща сила, няма да се намерят никакви примеси по тези камъни. По този начин това е наречено най -скъпият диамант по отношение на яснотата. Въпреки че днес има някои диаманти, които се считат за вътрешно безупречни (IF), тъй като перфектните диаманти поддържат някои повърхностни дефекти в процеса на рязане на производителите.

До класа IF са диамантите VVS1. Да се ​​даде такава оценка е доста трудно. Първо проверяващият ще се опита да счита всеки диамант за безупречен, особено ако не се виждат видими дефекти с невъоръжено око. След това той или тя ще се опита да използва 10-кратно увеличение, за да забележи някои от трудно откриваемите примеси. Ако все още няма видими включвания, последната стъпка е да се провери степента, като се направи снимка на камъка с помощта на 63x увеличение. Ако включванията станат видими дотогава, той се превръща във VVS1 диамант. Ако няма такива, тогава това е FL диамант.

Най -ниската степен на диаманта VVS1 е VVS2. Подобно на VVS1, неговите включвания не са толкова лесни за забелязване дори при 10x увеличение. Дори когато използвате диамантен грейдер, изпитващ без познания по гемология трудно ще забележи несъвършенствата.

В обобщение:

1. Диамантът VVS1 е с по -висока степен на яснота в сравнение с диаманта VVS2.

2. Според Американското дружество за скъпоценни камъни, в диапазон от 0 до 10 (където 0 е безупречният диамант), VVS1 е маркиран като 1, докато VVS2 е маркиран като 2.

2 коментара

  1. Купих на съпругата си .66 карат F VVS 2, чифт диамантени обици. Проучих и открих, че „FL“ диамантите означават напълно безупречен. Какво обаче означава, ако описанието казва само „F“, без обозначението „FL или IF“? Дали самостоятелното описание на „F“ има някакво значително значение? Добър диамант само по себе си е описание на диамант „F“?

Вижте повече за: , ,