Разлика между водка и джин

vodka-gin Водка и джин са две от най -популярните алкохолни напитки в света. С изключение на няколко любопитни личности, никой не се притеснява да разбере разликата между двете толкова популярни напитки.

Водката е смес от нормален, „непретенциозен“ алкохол и вода. Тази вода във водката е леко овкусена или както в повечето случаи изобщо не е ароматизирана. Докато джинът се различава коренно в този аспект. Ароматът обикновено се добавя към някои екстракти от подправки. Подправките, използвани в този случай, ще включват плодове от хвойна.

Първата напитка, която се счита за джин, е Genever, националната напитка на холандците. Джинът е бистър дух, предпочитан от баровете по целия свят. Алкохолът се дестилира предимно от зърна като ечемик и ръж. Към тази смес от дестилирани зърна се добавя смес от билка и екстракт от подправки . Тази смес понякога се нарича „ботаническа“ и се състои от хвойна, кардамон, кориандър, анасон заедно с портокалови и лимонови кори. След като джинът се дестилира, той се разрежда до нормалната сила от 76 до 90 доказателства. 80 доказателствен джин се нарича „сух джин“. Джинът, който се произвежда в различни части на Европа, също се различава по вкус. Джинът се произвежда най -вече в Обединеното кралство, Холандия и САЩ. „Сухият джин“ и „Лондонският джин“ са широко търсените сортове.

Водката не е нищо друго освен алкохол, който се дестилира до степен, че е загубила почти целия вкус, който има. Водка на руски означава „малък поток“. Той има характеристиките на безцветна течност, бистра и гладка. Това е чист спирт с неутрален вкус. Обикновено се дестилира от смеси от картофи или зърнени храни. Най -добрите марки прибягват само до дестилирани смеси от зърнени храни. Докато пшеницата и ечемикът са с най -висок приоритет, понякога се използва ръж. Водката обикновено идва с 80 доказателства. Но тук отново някои марки отиват за по -силен алкохол.

Вкусовете, които са горещите фаворити, обикновено са лимон, пипер и някои други плодове. Начинът, по който водката служи за целта, също се различава в различните страни. В Съединените американски щати той представлява основната съставка на някои други алкохолни напитки като отвертки и Blood Marys. Водката се консумира като чиста чиста напитка другаде.

Резюме

1. Водката е обикновен алкохол, без много аромат. 2. Джинът не е нищо друго освен ароматизирана водка, обикновено добавена с подправки и билкови екстракти. 3. Напитките могат да се дестилират както от картофи, така и от зърнени храни, като последните предпочитат повече. 4. Водката е основната съставка на алкохолните напитки в САЩ, докато на други места е чиста напитка.

11 коментара

 1. Водка на руски не означава нищо друго освен водка. Ð ¢ Ð ° кие деР»Ð ° 🙂

 2. След два или три изстрела водка може да остане незабелязана в дъха, толкова безопасна, ако се консумира през деня за разлика от уискито

 3. точен и информативен

 4. Джин Танкер ... моля, моля сега

 5. Така че, ако джин и водка си приличат толкова много, защо съм алергичен към джин, а не към водка?

  • Джинът има подправки, които водката няма, като прочетете тази статия трябва да посочите, че вероятно сте алергични към някоя от подправките в джин. Или сте пропуснали частта, където се казва, че джинът има „хвойна, кардамон, кориандър, анасон заедно с портокалова и лимонова кора“.

   (В зависимост от марката може да се добавят и други билки, някои включват например ирис).

  • Еха. Ти изобщо прочете ли статията?

Обратни обрати

 1. Разлика между бърбън и уиски | Разлика между | Бърбън срещу уиски
 2. Разлика между водка и ром | Разлика между | Водка срещу ром

Вижте повече за: , ,