Разлика между Velvet и велур

Velvet срещу велур

Хората носят дрехи за защита и скромност, и през годините те са се развили облекла от различни видове и стилове. Те използват различни материали за дрехите си, които са направени в съответствие с повод, че те са да се носи.

Ежедневни дрехи обикновено са изработени от памук, лен, вълна и докато дрехи за специални поводи обикновено са изработени от коприна. Това са тъкани за производство на плат или тъкан, които могат да бъдат направени в дрехи. Един от най-желаните тъкани е кадифе специално за използване в облеклото за специални поводи.

В ранните времена кадифе е носен само от благородство. Тя е направена в Кашмир и по-късно доведе до Багдад, Кайро, Тимбукту и си проправи път към западния свят през Генуа, Флоренция и Венеция.

Velvet е нетъкан текстил, който е много популярен за използване в дрехи и други предмети. Той е изтъкан на специална стан създаване на купчина, които тя осигурява с ясно усещане. Нейната купчина е направена от вертикални нишки вплетени в две дебелини в същото време.

Velvet е направена от различни материали. Най-скъпите и може би най-търсените е кадифе, изработени от коприна, която е много мека и блестяща. Други влакна като вълна, лен и мохер се използват и да се направи кадифе.

Днес, синтетични материали се използват също да кадифе, и понякога са комбинирани с естествени влакна за производство на няколко други видове тъканта. Освен различните влакна се използват, също така има няколко методи, използвани за получаване на кадифе, че има различни модели.

Има изковани кадифе, релефна кадифе, който е топлинно щампован с метален валяк, натрошен кадифе който е усукан докато wet като Panne кадифе, и деворе кадифе, където част от тъканта се разтваря в каустик разтвор за получаване на шаблон.

Друг вид е един от памук, но това не се нарича кадифе. Вместо това, тя се нарича велур. Тя е малко по-имитация на плат кадифе, но не е толкова мек, или като лъскав, колкото този от коприна. Нейната купчина е по-кратък, и се намира в тясно сътрудничество и направена от запълване прежди. Това е пълно и не е толкова лесно да застават като кадифе, защото е по-тежък. Тя е по-евтино от кадифе, все пак, но има цвят, който не е толкова дълбока, колкото кадифе.

И двете се използват за изработването рокли, рокли, костюми и за специални поводи, но кадифе е по-издръжлив и по-дълготрайни от велур. За тези, които не разполагат с достатъчно на бюджет за кадифе, велур, използвайки ще направя.

Резюме:

1.Velvet е тъкан, която е направена от естествена коприна, като кадифе е и тъкани, който е изработен от памук. 2.Velvet е по-лъскав и по-мек велур, докато е по-малко и по-малко лъскав мек на пипане. 3.Velveteen е по-пълно и по-тежки, докато кадифе е по-лека и завеси лесно. 4.Velvet е по-скъпо от велур, който е имитация на тъканта и се използва от тези, които не разполагат с достатъчно пари, за да купуват кадифе. № 5. цвят на кадифе е по-дълбоко от цвета на кадифе.

Вижте още за: