Разлика между смокинг и блейзър

Смокинг срещу Блейзър

Смокингите и блейзерите са якета, които се носят за ежедневни и официални функции.

Блейзърът е просто яке, което се носи по -скоро като ежедневна рокля. Блейзър понякога се използва като синоним на спортно яке или яке за гребане. Блейзърът обикновено прилича на костюм с метални копчета и джобове.

Смокингите се предлагат в различни видове и се носят според ситуацията. Едногръдният смокинг е по-малко официалният тип смокинг. Двуредният смокинг се носи по време на по-официални функции. След това има дневни смокинги, които са по -тъмно сиви на цвят, отколкото черни. Както и да е, най -важната характеристика на смокинга е черният цвят.

Блейзърите обикновено се носят с други дрехи като поло с отворена врата или риза и вратовръзка. Сред блейзерите най-популярно е двубортното, класически кроено тъмносиньо яке с копчета в морски стил. Тези блейзери, които са много популярни в Обединеното кралство и Северна Америка, обикновено се носят по време на бизнес срещи. Някои училища в страните от Британската общност също имат блейзери като училищни униформи.

Смокингът обикновено се предлага с един бутон, но сега тази конвенция е нарушена и костюмите идват с повече бутони. Смокингите също се предлагат със заострени ревери. Някои казват, че смокингът е проектиран за пръв път за британския крал Едуард VII. Някои други казват, че американецът Пиер Лорилард IV (Ню Йорк) е проектирал тази рокля. Блейзърите имат своя произход от „червените блейзери“ на лодкарския клуб „Лейди Маргарет“, който беше гребният клуб на колежа „Сейнт Джон“, Кеймбридж. Говори се също, че блейзерите са получили името от HMS Blazer, роклята, носена от екипажа на HMS Blazer.

Резюме:

1. Блейзърът е просто яке, което се носи по -скоро като ежедневна рокля. Блейзър понякога се използва като синоним на спортно яке или яке за гребане. 2. Смокингите се предлагат в различни видове и се носят според ситуацията. 3. Едноредовият смокинг е по-малко официалният тип смокинг. Двуредният смокинг се носи по време на по-официални функции. 4. Блейзърът обикновено прилича на костюм с метални копчета и джобове. Най -важната характеристика на смокинга е черният цвят. 5. Смокингът обикновено се предлага с един бутон, но сега тази конвенция е нарушена и костюмите идват с повече бутони. Смокингите също се предлагат със заострени ревери. 6. Някои училища в страните от Общността имат блейзери като училищни униформи.

Вижте повече за: