Разлика между Транспорт председател и инвалидни колички

Транспорт председател срещу инвалидни колички

А инвалидна количка е предназначена да помогне на човек да се придвижват, когато той не е в състояние да ходи поради болест, инвалидност, или нараняване при злополука. Това е един стол с колела и може да бъде ръчно управление, или може да бъде оборудвана с мотор.

Нейната първа известна употреба е в 6-ти век Китай, и тя претърпя няколко промени в дизайна, докато изобретението през 1933 г. на направен от стомана инвалидна количка, която е сгъваема и лек. Днес, инвалидни колички се предлагат в различни видове и са изработени с различни материали.

Обичайната инвалидна количка, обаче, е направена от стоманена рамка и пластмаса, винил, или найлонови аксесоари и тапицерия. Местата са измерени при 16 х 18 инча и е снабден с две големи колела на гърба и две рициново колела отпред.

В зависимост от нуждите на пациента, инвалидни колички могат да бъдат направени в съответствие със спецификациите му. Има дори и инвалидни колички направени за състезания и лека атлетика, като мощността на стола, който се използва в играе футбол и футбол.

Инвалидни колички обикновено се използват от пациенти, които не се нуждаят от помощта на друго лице, за да се придвижват, тъй като те все още могат да използват ръцете си. Те могат да работят на инвалидна количка от себе си ръчно или чрез използването на контроли в моторни инвалидни колички.

Един друг тип инвалидна количка е транспорт стола. Това е специален стол, който е предназначен за пациенти или физически лица, които не са в състояние да ходи или да използват ръцете и ръцете си, за да се движи с инвалидна количка. Използването му изисква помощта на друг човек да се движи на пациента до стола, както и да го транспортира около в него. Тя е по-солидна и по-лек от стандартния количка и е по-лесно да се движите и да управлява.

Тя е изработена от стомана или алуминий и мерките на седалките 16 х 17 или 19 инча. Той е оборудван с четири колела, които измерват осем инча в диаметър. Колелата на гърба са фиксирани и са спирачките, свързани с дръжките, докато предните колела са прикрепени върху въртящ което го прави лесен за маневриране.

В сравнение с други видове инвалидни колички, транспортната стола е по-скъпо и най-често се използва в болници и други здравни заведения, тъй като осигурява по-лесен и по-удобен начин за придвижване на пациенти.

Резюме:

1. А инвалидна количка е един стол с колела, което има за цел да помогнат на отделни придвижват, когато той губи способността да ходи поради нараняване или заболяване, докато транспорт стол е вариант на инвалидната количка. 2.Both има четири колела; докато инвалидна количка има две по-големи задни колела и две по-малки предни колела, транспортен стол разполага с четири колела с еднакъв размер. 3. Всяка една инвалидна количка е предназначен за употреба от пациенти, които са в състояние да използват горната част на тялото си, за да се сложи на стола и да го премести ръчно докато транспорт стол е предназначен за употреба от пациенти, които не са в състояние да използват ръцете и ръцете си и се нуждаят от помощта на друго лице.