Разлика между тютюна и цигарите

Тютюн срещу цигари

Независимо дали става въпрос за пура или цигари, човек не може да не свърже един с друг. От една страна, и двете според здравните експерти са вредни за здравето ни. И двете имат връзки с мачизма. И двамата се връзват с вредни пороци. Все още е от съществено значение за нас да определим какво ги отличава, като разграничим тяхното ядро ​​и значение.

Тютюн : Пурата първоначално е селскостопански продукт, който обикновено се вижда увит в листа тютюн, използван за пушене. Основният използван химикал е никотинът и той е основният фактор за формирането на навик за тютюнопушене.

Цигари : Цигарите са фино нарязани листа от тютюн, увити в хартия за пушене. Състои се и от PVA лепило за свързване. Това, което прави цигара пушене също навик формиране е съставка, наречена възстановен тютюн, който има добавки, които помагат никотин функция на максималната му ниво по този начин цялата пръчка пристрастяване.

След като положихме основите на значението на всеки от тях, сега можем да продължим да обсъждаме различията между тях. Въпреки че има някои прилики, различаването на техните различия е като сравняване на два плода, принадлежащи към едно и също семейство. Независимо от това, това ще окаже различно въздействие, особено върху здравето, ако се изяснят разликите между тях. Осъзнаването на разликите ще ни помогне да осъзнаем ефектите, които те оказват върху тялото ни, особено върху кръвообращението ни. Важно е да знаете с какво храните тялото си с тези продукти.

Резюме: Цигарите и пурата се различават главно по размер. Цигарите обикновено са сходни по размер. Пурата, от друга страна, има различни размери в зависимост от марката. Всъщност той може да удължи размера си до седем инча дълъг. Докато цигарите като цяло съдържат само по -малко от един грам тютюн, тютюневите изделия, особено по -големите, съдържат до седемнадесет грама тютюн. Следователно може да се каже, че един тютюнев продукт може да бъде еквивалентен на кутия или две цигари. От една страна, цигарите са направени от различни комбинации от тютюни. Пурата, от друга страна, обикновено се състои от един вид тютюн, независимо дали е изсушен бурлей или въздушно сушен. Времето, изразходвано за консумация на цигари, очевидно е по -малко от това на тютюна. За около десет минути или по -малко, една цигарена цигара може да бъде изядена, докато отнема около един или два часа, за да изпуши цял тютюнев продукт. Тези две също се различават по процеси. Тютюните се обработват по начин, който може да издържи една година и по -късно ферментира, за да издържи за следващите няколко месеца. Цигарите имат по -кратък период от време, използван при обработката. Това също обяснява защо тютюнът има толкова уникален вкус и мирис. Хартията, използвана за опаковане на цигари, позволява вентилация на жаравата. Пурите нямат такива, тъй като нямат филтри. По някакъв начин има минимални съставки, които помагат за филтриране на вредното въздействие на химикалите от навлизането в белите дробове. И двата продукта са пристрастяващи, но цигарите съдържат добавки, които подобряват пристрастяващите му качества с десет или дори до сто пъти. Тютюнът има донякъде растителна дъвка, която силно пристрастява.

4 коментара

  1. Имате предвид пури, а не тютюн, сам по себе си. Тютюнът е растението и листата.

    С пурите се сравняват и пурите.

    Все пак добра статия. Просто го преработихме и променихме „тютюн“ на „пури“ в статията.

  2. Това обяснение е объркващо, защото тук има цигари, тютюн и пури. Въпросът беше какви са разликите между цигарите и тютюна.

  3. Здравейте! Четете внимателно…

  4. plz dnt дим

Вижте повече за: