Разлика между съвети и акрил

Съвети срещу акрил

Изкуствените нокти, изкуствените нокти, подобряването на ноктите и удължаването на ноктите са покрития, които се поставят върху ноктите като аксесоари. Практиката започва по време на династията Мин в Китай, където китайските благородни жени носеха дълги изкуствени нокти като статутни символи, показващи, че не извършват ръчен труд като обикновени хора.

Практиката е започнала в Европа чрез гърците, които са използвали черупки от шам -фъстък, за да подобрят ноктите си. Това се разпространява в цяла Европа, докато през 1954 г. зъболекар не счупи ноктите си и не измисли първия реалистично изглеждащ изкуствен нокът.

Днес изкуствените нокти са много популярни сред млади и стари жени и са изработени от различни материали. Това се прави чрез процеса на маникюр, който е козметична процедура за нокти, която може да се направи у дома или в салон.

Изкуствените гел нокти, акрилните нокти и изкуствените нокти помагат да се скрият счупените, повредени, къси или лоши нокти. Те предпазват ноктите от счупване и разделяне и помагат на хора, които не могат да постигнат желаната дължина и растеж на ноктите по естествен път. Акрилните нокти се правят чрез смесване на мономерна течност като етилметакрилат (ЕМА) или метилметакрилат (ММА) с полимерен прах и няколко други съставки, като например втасали модификатори, багрила и пигменти.

MMA е по -евтин от EMA, но може да причини няколко проблема като раздразнения и деформации. EMA е най -безопасното решение за акрилни нокти. Той произвежда нокти, които са по -гъвкави, по -дълготрайни и с по -добро качество. С акрилни нокти може да се постави различен дизайн и дори да се направи пиърсинг на ноктите, защото те са доста здрави.

Акрилните нокти могат да бъдат цели нокти или просто върхът на нокътя, който е прикрепен към естествения нокът и се слива с нокътя. Използва се като удължаване на къси нокти и може да бъде направено от материали, различни от акрил. Гелът и фибростъклото също са подходящи материали за върховете на ноктите. Гел за нокти обикновено се нанася върху целия нокът и се добавя връх. Фибростъкло е тънка мрежа, която става прозрачна, когато се нанася течност. Той се втвърдява с UV светлина и е по -реалистичен, но може лесно да се счупи и е по -скъп от другите видове върхове на ноктите.

След като изберете изкуствен връх за нокти, лепилото се нанася по свободните ръбове на естествения нокът. След това върхът на нокътя се плъзга в естествената нокътна плоча и се притиска надолу; като се уверите, че въздухът не може да попадне под върха. След около пет секунди върхът трябва да е здраво закрепен.

Резюме:

1. Акрилите са изкуствени нокти, които са направени чрез смесване на мономерна течност като EMA или MMA и полимерен прах, докато върховете са изкуствени нокти, които могат да бъдат направени с акрил, гел или фибростъкло. 2. Акрилите могат да бъдат направени в цели изкуствени нокти или върхове на ноктите, докато само върховете на ноктите могат да бъдат направени с различни материали, включително акрил. 3. Акрилните нокти се използват за подобряване на естествените нокти и за предпазване на ноктите от счупване и разделяне, докато върховете се използват като удължители за бавно растящи нокти или такива със счупени връхчета.

Вижте повече за: