Разлика между пуловер и суичър

Пуловер срещу суичър

Животните са естествено оборудвани с покривала за тяло, за да ги предпазят от екстремни условия на околната среда, които могат да им навредят. Някои животни като мечки, кучета, котки и тигри имат козина; други като риби, гущери и змии имат люспи. Костенурките имат черупки, а птиците, патиците, лебедите и гъските имат пера. Тези покрития им осигуряват изолация по време на студено време и защита срещу природните сили, които могат да бъдат вредни за тях. Те също така помагат на животните да поддържат телесната си температура.

Хората имат кожа като покривало за тяло, което ги предпазва от бактерии и инфекции. Това покритие обаче не е достатъчно, за да осигури топлина по време на студено време. Дрехите са създадени, за да ги прикрият и да предпазят кожата от наранявания и да осигурят топлина, когато се чувстват студени.

Два вида дрехи, предназначени за осигуряване на топлина и изолация, са пуловерът и суичърът.

Пуловер е плетено, плетено или тъкано яке или пуловер, изработен от вълнена, памучна или синтетична прежда. Той е проектиран да покрива горната част на тялото и може да бъде и плъзгане, жилетка или водолазка. Изработва се чрез свързване на шевове, което е процесът, използван при плетене или плетене на една кука. Изработването на пуловер е сложно и включва сложни шарки и дизайн. Тя може да бъде лека или тежка и е предназначена да осигури топлина и защита от студа. Тя може да бъде без ръкави или направена с къс или дълъг ръкав. Може да има отворен фронт, като например жилетка, или да не е като пуловер. Известен е в различни страни с различни имена като; фланелка, пуловери, жилетки, потници, плъзгане, качулка, джъмпер или пуловер като суичъра.

Суичърът е извънгабаритен пуловер с дълги ръкави и без яка, изработен от мек, абсорбиращ материал, като тежко памучно трико с подложка от руно. Има еластични маншети и обикновено се носи по време на спортни дейности, за да предизвика изпотяване и за топлина. Обикновено е тежък и е проектиран да абсорбира потта, за да позволи на потребителя бавно да се охлади след упражнения или тежки физически дейности. Суичъри се използват от спортисти по време на тренировка, а повечето суичъри имат качулки, за да осигурят защита от дъжд и сняг.

Резюме:

1. Пуловерът е проектиран да не абсорбира потта, а да осигурява топлина, докато суичърът е проектиран както за осигуряване на топлина, така и за абсорбиране на пот. 2. Пуловер обикновено е плетен или плетен, докато суичърът не е. 3. Пуловер е изработен от лек материал, което го прави по -лек от суичър, който обикновено е изработен от тежък памук. 4. Суичър обикновено има дълги ръкави, докато пуловер може да бъде без ръкави. 5. Суичърите се използват от спортисти по време на тренировка и практика, тъй като те абсорбират потта и им позволяват да се охладят бавно след физическа активност, докато пуловерите не го правят. 6. Пуловер може да има или да няма отвор отпред и може да има качулка или не просто като суичър, който е вид пуловер.

Вижте повече за: