Разлика между захар и подсладител

sugar Захар срещу подсладител

Захарта е терминът, чрез който са известни лесно метаболизираните въглехидрати. Различните видове захар са известни като захароза или сахароза (домашна захар), лактоза (млечна захар), фруктоза (плодова захар), малтоза (малцова захар) и глюкоза (декстроза). Захарта е ядливо кристално вещество, което се получава от захарна тръстика или захарно цвекло. Подсладителите са добавки, които са включени в храните за добавяне на сладост. Всъщност подсладителите могат да бъдат естествени или изкуствени и се използват като заместители на захарта. Захарта е основната съставка на бонбоните и когато се консумира в прекомерни количества, може да доведе до затлъстяване, кариес и диабет. Подсладителите са съставки, които обикновено не са одобрени от акредитационните съвети и щатите.

Европейският съюз одобрява подсладители като ацесулфам К, цикламат, аспартам, тауматин, захарин и неохесперидин. Те се използват като подсладители за маса и обикновено са без калории . Захарта или нейните заместители обаче не са лишени от странични ефекти. Захарните заместители са известни също като полиоли. В интензивните подсладители практически няма съдържание на калории. Подсладителите са без калории, а захарите съдържат около 2,4 кило калории съдържание. Подсладителите също често са по -сладки от захарта или заместителите на захарта. По принцип полиолите не са толкова сладки, колкото обикновената захар; подсладителите са силно подслаждащи, понякога надхвърлят 450 пъти от това на захарта.

Подсладителите не са полезни за вашите зъби, тъй като противодействат на киселинно -образуващите бактерии в устата, които ги отхвърлят като хранителни вещества. Има определени класове „приятелски“ подсладители, които подслаждат храната ви, като в същото време се грижат за вашето зъбно благосъстояние. Захарта също има своите потенциални недостатъци, един от тях е слабителният ефект, което означава, че не трябва да се консумира прекомерно. Ако сте диагностицирани с диабет, трябва да намалите приема на захар, въпреки че самата захар не води до диабет. Въпреки че Вашият лекар може да поиска да намалите захарта, изкуствените подсладители могат да помогнат, тъй като са с ниско съдържание на калории.

Резюме

1. Захарта се отнася до лесно метаболизирани въглехидрати; подсладителят е добавка, която се добавя към храните за подслаждащия ефект 2. Захарта във всичките й форми не изисква удостоверяване; подсладителите трябва да бъдат одобрени от акредитиращ орган или ЕС 3. Захарта е калорична, докато подсладителите могат да бъдат калорични или некалорични по природа. 4. Интензивните подсладители се приготвят по синтетична процедура и осигуряват малко или никаква енергия; захарните вещества премахват важните минерали от вашата диета

Последни публикации от Abishek ( виж всички )

10 коментара

 1. В първия си параграф заявявате, че „захарта ... може да доведе до ... диабет“. В последното заявявате, че „самата захар не води до диабет“. Можете ли да ми изясните това?

  Благодаря ти

  • Това не е причината за диабета, но ако имате диабет, това не е добре за вас

  • Захарта не е причина за диабет. Диабетът влиза в действие, когато тялото загуби способността си да преработва или метаболизира захарта. Бета -клетката на Лангерханс на черния дроб превръща захарта, т.е. глюкозата в гликоген, но незабавно тази активност се нарушава, т.е. Имайте предвид, че диабетът не се причинява от захарта, но диабетът причинява излишното съхранение на захар в кръвта.

 2. Казахте, че захарта не води до диабет, моля, можете ли да ме уведомите какво причинява диабет. Благодаря ти

Обратни обрати

 1. Разлика между равно и сплен | Разлика между | Равен срещу Splenda
 2. Разлика между пеперуди и молци | Разлика между | Пеперуди срещу молци
 3. Разлика между клетъчната стена и клетъчната мембрана | Разлика между | Клетъчна стена срещу клетъчна мембрана
 4. Разлика между корнишони и кисели краставички | Разлика между | Корнишони срещу кисели краставички
 5. Разлика между Iams и Eukanuba | Разлика между | Iams срещу Eukanuba
 6. Разлика между сладолед и замразено кисело мляко | Разлика между | Сладолед срещу замразено кисело мляко

Вижте повече за: ,