Разлика между SRAM и SHIMANO

SRAM срещу SHIMANO

Велосипедите са двуколесно транспортно средство, което се задвижва от хора и се задвижва от педали. Те са разработени в началото на 19 -ти век и сега са най -добрият вид транспорт в света, наброяващ два пъти повече от автомобилите.

Има няколко вида велосипеди: помощни велосипеди, състезателни велосипеди, туристически велосипеди, планински велосипеди, хибридни велосипеди и велосипеди BMX, за да назовем само няколко. Тъй като има повече хора, които притежават велосипеди, отколкото автомобили, производителите на велосипеди и компоненти за велосипеди имат голям пазар. Въпреки че има няколко производители на компоненти за велосипеди, двама са начело на пакета. Те са Shimano, Incorporated и SRAM, известни с разнообразието и функционалността на своите продукти. Те управляват огромен дял от пазара на компоненти за велосипеди.

Shimano, Incorporated е японска компания, която произвежда компоненти за риболов, гребане и колоездене. Днес той е водещият производител на компоненти за велосипеди в света, който притежава 50 % дял от пазара. Стратегията му включваше фокусиране върху долния сегмент на пазара на велосипеди, а не върху сегмента от висок клас, върху който се фокусираха някои от неговите конкуренти. Пазарът на долния сегмент е по -голям, което дава на Shimano голям дял от пазара. След като се утвърди там, той продължи към пазара от висок клас.

Докато конкурентите му се фокусираха върху пазара от висок клас и върху подобряването и усъвършенстването на старите системи, Shimano се фокусира върху разработването на нови и по-добри системи, като в същото време подобрява съществуващите. Той също така въведе нова технология. Той е пионер в аеродинамичния стил; спирачки с централно издърпване, ергономични педали, двойни спирачни спирачки, задвижващи механизми с 8-9-10 скорости, интегриране на превключватели и лостове на спирачките, или Shimano Total Integration (STI), и Shimano Pedaling Dynamics, която има педали без скоби и подходящи обувки .

SRAM (Scott Ray, and Sam) Corporation, от друга страна, е американски производител на велосипедни компоненти и е един от двата големи конкурента на Shimano на пазара на компоненти за велосипеди. Основан е през 1987 г. и въвежда технологията за смяна на предавки за планински велосипеди Grip Shift. Тя придоби други компании, които произвеждат части за велосипеди и които вече имат гама от продукти, които да предлагат на клиентите, вместо да разработват свои собствени.

Той също така е пионер в съотношението на задействане 1: 1 за смяна на велосипеди, което значително намалява замърсяването с мръсотия в планинските велосипеди. Неговата технология за точно задействане включва използването само на един лост за превключване, а не на два, от които се нуждаят превключвателите на Shimano. Неговите много гъвкави вериги Sedis или Sedisport също са много популярни, както и основната им връзка за вериги за предавки.

Резюме:

1. Shimano, Incorporated е японски производител на компоненти за велосипеди, докато SRAM е американски производител на компоненти за велосипеди. 2. Shimano е добре известен с разработването на нови продукти и технологии, докато SRAM придоби вече утвърдени компании за съществуващите си продукти, така че не е нужно да правят свои собствени. 3. И двамата имат своя принос в пионера, разработването и развитието на велосипедни продукти, като Shimano въвежда STI, SPD и няколко други иновации, докато SRAM въвежда иновации в превключването, веригите и предавките. 4. Shimano е основан през 1921 г., докато SRAM е основан през 1987 г.

Вижте повече за: